Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Planiranje projekta - hr
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Projektni menadžment je disciplina koja kombinira znanje, vještine, alate i tehnike potrebne kako bi uspješno ispunili projektne ciljeve. Za organizacije usmjerene na svoje kupce, znanja projektnog menadžmenta su ključna za konstantnu i efikasnu isporuku visoko kvalitetnih proizvoda i usluga.

Pritisci tržišta stalno traže od tvrtki da pronalaze nove načine za smanjenje troškova i povećanje profitabilnosti. Bez dosljednih i standardiziranih metoda upravljanja projektima, potrebno je otkrivati već otkriveno za svaki novi projekt čime se gubi vrijeme, rastu troškovi a time pada zarada.

Na današnjem, izrazito konkurentnom tržištu, zadovoljavanje i zadržavanje kupaca su važniji nego ikada, što nam ostavlja jako malo prostora za greške na projektima. Kvalitetnim upravljanjem projektima stvaramo poslovnu vrijednost. Primjenom softverskog sustava za dosljedno i standardizirano upravljanje projektima kroz cijelu organizaciju promičete pravovremenu isporuku proizvoda i usluga, uz dogovorenu kvalitetu i unutar zadanog budžeta čime vaša tvrtka postaje konkurentnija na tržištu. Pažljivim praćenjem stanja na projektima biti ćete u prilici na vrijeme prepoznati probleme u koje vaši projekti ulaze te adekvatno reagirati.

Korištenjem standardiziranih metoda lakše će te prepoznati glavne snage i slabosti vaših projekata te kontinuiranim poboljšanjem procesa upravljanja projektima postići niže troškove, veću kvalitetu i bržu isporuku.

Neizvesnosti i rizici su neizbežni u svakom projektu. Projektni menadžment je zapravo upravljanje rizicima, jer je jedan od osnovnih ciljeva projektnog menadžmenta savladati različite neizvesnosti kojima je izložen svaki projekt. Neizvesnost se definiše kao „nedostatak informacija, znanja ili nerazumevanje u vezi rezultata neke aktivnosti, odluke ili događaja“. Vođe projekta konstantno pate od nedostatka informacija, znanja i nerazumevanja. Neizvesnost zapravo određuje sve ostalo. . .

Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Planiranje projekta 4
1.2 Proces planiranja projektiranja 5
1.2.1 Priprema za projektiranje organizacije 7
1.2.2 Dijagnosticiranje postojećeg stanja 8
1.2.3 Snimanje postojećeg stanja 9
1.2.4 Proučavanje znanstvene i stručne literature 11
1.3 Proučavanje iskustva drugih u projektiranju 12
1.3.1 Sređivanje i analiziranje prikupljenih informacija 13
1.3.2 Ocjena postojećeg stanja 13
1.3.3 Prezentacija postojećeg stanja kolektivu 14
1.3.4 Izrada projektnog zadatka 14
1.3.5 Komunikacija i razvoj tima 15
1.3.6 Microsoft Project 16
1.3.7 Upravljanje ostvarenom vrijednošću 16
ZAKLJUČAK 17
LITERATURA 18

Referentni URL