Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Međuljudski odnosi , hrm, preduzetništvo, ljudski resursi
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.
Međuljudski odnosi nisu nikakva tajnovita znanost, nego najčešće ništa više od dobre volje i zdravog razuma. Preduzetnički uspeh u međuljudskim odnosima uglavnom zavisi od jednostavnih stvari poput stvaranja prijateljskog radnog okruženja i udobnog radnog prostora.
Preduzetnici često zanemaruju jednostavne stvari, posebno kad im poslovi počnu rasti. U samom početku preduzetnici najčešće moraju voditi brigu samo o sebi, i eventualno o još nekoliko zaposlenih. Jaki osećaj svrhovitosti povezuje vlasnika i zaposlene. Ali širenje firme i dolazak novih radnika olabavi takvu povezanost ako preduzetnik ne obraća posebnu pažnju na takozvane ljudske probleme.
Danas, čini se, više nego ikad, svet je suočen sa potrebom da svoj društveni i ekonomski prosperitet gradi u većoj meri na humanim, radnim i moralnim vrednostima, a ne samo na tvrdim, ekonomskim i finansijskim.
Energetske krize, ubrzan tehnološki razvoj, orijentacija na usluge, stalno novi i promenljivi zahtevi tržišta kao i visoki zahtevi kvaliteta, karakteristični za prelaz iz industrijske u postindustrijsku eru, nametnuli su potrebu za promenom pristupa zaposlenima. Svet razvijenih danas svoju konkurentsku prednost gradi na kvalitetu ljudskog potencijala, odnosno na primerenom kvantitetu kvaliteta svojih zaposlenih. . .


MENADŽMENT LJUDSKIH RESURSA
(UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA)


Pojam HRM


Pojam menadžment ljudskih resursa (Human Resource Management - HRM) prvi put se pojavio osamdesetih godina u okviru procesnih teorija organizacije. Naravno, ovu tvrdnju treba uzeti uslovno, zavisno od toga šta se pod tim pojmom podrazumeva. Ovaj pojam nije lako definisati jer se često pojavljuje bar u tri različita značenja:
• kao proces praktičnih aktivnosti
• kao odredjeni pristup upravljanju ljudskim potencijalima i
• kao naučna disciplina.

1. HRM kao proces aktivnosti u organizaciji bavi se realizacijom organizacijskih ciljeva i to:
obezbeđenjem ljudskih resursa - znanja, sposobnosti, veština,…potrebnih organizaciji da ostvari poslovne ciljeve;
osposobljavanjem i angažovanjem ljudi (obučavanje, razvoj, motivisanje, procena, nagrađivanje);
menadžmentom promenama bilo u oblasti strukture zaposlenih, ili organizacoine strukture i
administrativnim aktivnostima. . .


Referentni URL