Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Operativni menadžment
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


W. EDVARDS DEMING
(14.10.1900.-20.12.1993.)


W.Edwards Deming je bio američki statističar, profesor, autor i konsultant. Iako poznat po svom radu u SAD, posebno je postao poznat po svom radu u Japanu gde je od 1950. pa na dalje podučavao top menadžere kako da unaprede dizajn, kvalitet proizvoda, prodaju putem različitih metoda, uključujući primenu statističkih metoda kao što su analiza odstupanja i hipotetičko testiranje.

Deming je rođen u Sioux City, Ajova. Diplomirao je električni inženjering 1921.godine na Univerzitetu Vajoming. Dimplomu iz matematike i fizike je dobio 1925.godine na Univerzitetu Kolorado i 1928.godine na Jejlu. Dok je studirao na Jejlu, radio je u Bell-ovoj telefonskoj laboratoriji. Kasnije je radio u SAD sekretarijatu za agrikulturu i Sekretarijatu za popis stanovništva. Dok je radio za generala Mac Artura kao konsultant za pitanja vezana za saradnju sa Japanskom vladom, uspešno je podučavao vodeće Japanske biznismene metodama statističke kontrole. Kasnije je u Japanu proveo niz godina pružajući konsultantske usluge Japanskim poslovnim ljudima i posmatrajući ekonomski rast i razvoj Japana, koji je sam prognozirao kao normalan sled primene tehnika koje je on sam naučio od Valter Ševarta iz Bell-ove laboratorije. Po povratku iz Japana predaje kao profesor na Univerzitetu New York, i bio je angažovan kao nezavisni konsultant u Vašingtonu.

Autor je dva dela i to „Izlaz iz krize“ i „Nova ekonomija za industriju, Vladu, obrazovanje“ koja uključuje njegov sistem Potpunog sagledavanja i 14 tačaka za menadžment....


17 str

Referentni URL