Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Metode razvoja snage kosarkasa u pripremnom periodu
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Trening za razvoj snage je oblik fizičke aktivnosti koji teži povećanju sposobnostisavlađivanja otpora. Imajući u vidu da je savladavanje otpora, odnosno mišićna snaganeophodna za uspeh u mnogim sportovima, nameće se logičan zaključak da će snažnijisportisti postizati i bolje rezultate.

Takmičenja u kojima učestvuju mladi sportisti postaju sve popularnija iz dana u dan. Posledica toga je sve veća posvećenost traženju rešenja za povećanje uspešnosti mladih sportista od strane njihovih roditelja, trenera i njih samih. Rezultat toga je debata koja se vodila prethodnih decenija o tome da li treba uključivati trening za razvoj snage kod mladih sportista. Imajući u vidu da je ispoljavanje mišićne sile neophodno za uspeh u velikom broju sportova, logično je zaključiti da će mladi sportisti koji su jači i snažniji imati većeg uspeha u disciplinama u kojima uspeh u najvećoj meri zavisi od sposobnosti ispoljavanja mišićne sile.
Trening snage je oblik fizičke aktivnosti koji se koristi za povećanje sposobnosti savladavanja ili opiranja sili. Povećanjem mišićne snage, logično je očekivati i povećanu uspešnost u izvođenju motoričkih zadataka. Različiti tipovi vežbanja i sprava, uključujući tegove, mašine za vežbanje kao i vežbe koje koriste težinu sopstvenog tela se koriste za razvoj snage kod mladih sportista.
Upotreba različitih kombinacija vežbanja kod mladih sportista može rezultovati povećanjem mišićne snage koja je veoma značajna u sportovima kao što je košarka.
Programi koji uključuju savladavanje opterećenja velikog intenziteta (1-3 maksimalna ponavljanja) mogu rezultovati povredama. Takođe, na ovaj način može se preopteretiti mladi organizam i tako negativno uticati na njegov dalji rast i razvoj. Prosto kopiranje programa za razvoj snage koji koriste odrasli aktivni sportisti takođe nije preporučljivo. Treba imati na umu da su stariji sportisti dostigli svoju punu fizičku zrelost i da su izloženi organizovanom treningu duži niz godina. Imajući sve ovo u vidu, eksperimentalni program za razvoj snage koji je sproveden u ovom istraživanju nije sadržao vežbe maksimalnog opterećenja...


SADRŽAJ


1 UVOD 3
2 METODE RAZVOJA SNAGE KOŠARKAŠA U PRIPREMNOM PERIODU 4
2.1 Razvijanje eksplozivne snage 7
2.2 Razvijanje brzinske snage 8
3 ZAKLJUČAK 9
4 LITERATURA 10
Referentni URL