Metode razvoja snage kosarkasa u pripremnom periodu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Metode razvoja snage kosarkasa u pripremnom periodu
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Trening za razvoj snage je oblik fizičke aktivnosti koji teži povećanju sposobnostisavlađivanja otpora. Imajući u vidu da je savladavanje otpora, odnosno mišićna snaganeophodna za uspeh u mnogim sportovima, nameće se logičan zaključak da će snažnijisportisti postizati i bolje rezultate.

Takmičenja u kojima učestvuju mladi sportisti postaju sve popularnija iz dana u dan. Posledica toga je sve veća posvećenost traženju rešenja za povećanje uspešnosti mladih sportista od strane njihovih roditelja, trenera i njih samih. Rezultat toga je debata koja se vodila prethodnih decenija o tome da li treba uključivati trening za razvoj snage kod mladih sportista. Imajući u vidu da je ispoljavanje mišićne sile neophodno za uspeh u velikom broju sportova, logično je zaključiti da će mladi sportisti koji su jači i snažniji imati većeg uspeha u disciplinama u kojima uspeh u najvećoj meri zavisi od sposobnosti ispoljavanja mišićne sile.
Trening snage je oblik fizičke aktivnosti koji se koristi za povećanje sposobnosti savladavanja ili opiranja sili. Povećanjem mišićne snage, logično je očekivati i povećanu uspešnost u izvođenju motoričkih zadataka. Različiti tipovi vežbanja i sprava, uključujući tegove, mašine za vežbanje kao i vežbe koje koriste težinu sopstvenog tela se koriste za razvoj snage kod mladih sportista.
Upotreba različitih kombinacija vežbanja kod mladih sportista može rezultovati povećanjem mišićne snage koja je veoma značajna u sportovima kao što je košarka.
Programi koji uključuju savladavanje opterećenja velikog intenziteta (1-3 maksimalna ponavljanja) mogu rezultovati povredama. Takođe, na ovaj način može se preopteretiti mladi organizam i tako negativno uticati na njegov dalji rast i razvoj. Prosto kopiranje programa za razvoj snage koji koriste odrasli aktivni sportisti takođe nije preporučljivo. Treba imati na umu da su stariji sportisti dostigli svoju punu fizičku zrelost i da su izloženi organizovanom treningu duži niz godina. Imajući sve ovo u vidu, eksperimentalni program za razvoj snage koji je sproveden u ovom istraživanju nije sadržao vežbe maksimalnog opterećenja...


SADRŽAJ


1 UVOD 3
2 METODE RAZVOJA SNAGE KOŠARKAŠA U PRIPREMNOM PERIODU 4
2.1 Razvijanje eksplozivne snage 7
2.2 Razvijanje brzinske snage 8
3 ZAKLJUČAK 9
4 LITERATURA 10


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:42 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Selekcija mladih kosarkaša derrick 0 1,763 04-06-2013 10:40 PM
zadnja poruka: derrick
  Metode detekcije i indetifikacije eksploziva derrick 0 1,432 08-02-2013 12:06 PM
zadnja poruka: derrick
  Razvoj eksplozivne snage mišića ramenog pojasa i ruku, i brzine kretanja tela Maja 0 2,222 21-03-2012 04:03 PM
zadnja poruka: Maja
  Fizička priprema košarkaša Maja 0 4,546 19-03-2012 06:13 PM
zadnja poruka: Maja
  Metode i tehnike strategijskog poslovnog planiranja Maja 0 1,681 30-01-2012 06:14 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: