Zagadjivanje vode

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Zagadjivanje vode
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Загађивање воде

Вода је основни предуслов за живот свих живих бића на Земљи. Да би жива бића могла да живе нормално, вода у којој живе или вода коју користе мора имати природан хемијски састав и природне карактеристике. Када се услед човековог деловања значајно промени хемијски састав воде, као и односи који у њој владају, кажемо да је вода загађена.
Очување воде од загађивања има изузетан значај и за одрживу пољопривреду. Биљна производња, посебно производња квалитетне и здравствено исправне хране, је незамисива без површинских и подземних не загађених вода. Савремена пољопривреда не само да је велики портошач воде, већ је уједно и њен потенцијални загађивач.
Загађивањем воде не угрожава се само пољопривредна производња, већ и цео живи свет као и еконосмске и естетске вредности природе, стога овај проблем заслужује велику пажњу.

Teorijski deo

Извори загађења


Вековима су људи у воду бацали свој отпад. Данас воду загађује и водени саобраћај, ђубрива и пестициди са обрадивих површина, растварачи и детерџенти из домаћинстава и фабрика, метали из индустријских процеса (нпр. олово и жива). Сви ови загађивачи налазе свој пут до река и преко њих долазе до мора.
Загађујуће материје доспевају до воде директним и индиректним путевима. Директни облици загађивања подразумевају формирање посебних отпадних вода у које човек убацује штетне материје и које, по правилу, директно излива у речне токове. Када штетне материје долазе из индустријских постројења, говоримо о индустријским отпадним водама, а када долазе из домаћинства и урбаних средина, говоримо о комуналним отпадним водама. И једне и друге у себи носе огромне количине загађујућих материја, које на крају завршавају у рекама...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:39 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Termomineralne vode Dzemala 0 5,648 21-08-2010 01:28 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Termomineralne vode uopste i u Srbiji Dzemala 0 2,926 21-08-2010 01:27 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Mikrobiologija vode Vesnica 0 4,211 04-05-2010 10:55 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: