U igri se prevazilazi tradicionalan odnos dijete odrasli

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
U igri se prevazilazi tradicionalan odnos dijete odrasli
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Od nastanka sveta, do danas, stav prema vaspitanju dece se menjao. On je zavisio od načina života ljudi, njihovog položaja u društvu, ali i trendova vaspitanja. Deca su dugo bila dodatna radna snaga siromašnim porodicama na selima. Patrijarhalno društvo, pogotovo u određenim religijskim okvirima, tražilo je da se tokom odrastanja deca disiplinuju. Kant se u svojim “Spisima o vaspitanju”, izričito zalagao za to stanovište – disciplinovati dete svim sredstvima, pa i fizičkom prinudom i kaznom, kako bi se prirpemilo za svet odraslih.

U XVII veku, sa radovima velikog pedagoga Žan Žak Rusoa, stav prema vaspitanju dece počinje da se menja. Počinje da se ceni dečija priroda, dete se smatra iskonski dobrim bićem čiji je razvoj potrebno samo dobro usmeriti i ono će se samo oblikovati u dobrog čoveka. Tako se razvija pravac u pedagogiji poznat pod nazivom pedocentrizam. Ovaj pravac je naročito razvijen u kasnom XIX i u ranom XX veku, na načelima individualne pedagogije, kao reakcija protiv nasilja koje je vladalo u tradicionalnom vaspitanju. školama.
Bila su to nastojanja da se dođe do vaspitanja, ali i škole sa drukčijom strukturom vaspitno-obrazovnog rada, drukčijom organizacijom, sadržajem i metodama rada. Ali, kako obično biva, od izrazito strogog načina, vaspitanje se polako pretvaralo u izuzetno popustljiv način. Predstavnica pedocentrizma Elen Kej je u svojoj knjizi „Vijek djeteta“, rekla da je dete veličanstvo kome se treba pokloniti...

S A D R Ž A J


UVOD 3
1 Prvo poglavlje Error! Bookmark not defined.
ZAKLJUČAK 6
LITERATURA 6PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:11 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Odnos među vršnjacima derrick 0 1,610 22-01-2013 10:25 PM
zadnja poruka: derrick
  Kako se transakciona analiza može povezati sa psihoanalizom Dzemala 0 1,477 15-08-2011 08:40 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Vaspitanje u igri sa lutkom Dzemala 0 1,352 13-04-2011 12:41 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Odnos rada i obrazovanja Dzemala 0 1,138 25-03-2011 01:14 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Odnos roditelja i djece - ij Dzemala 0 3,489 10-09-2010 01:01 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: