Turistička ponuda Dragačeva

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Turistička ponuda Dragačeva
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz geografije.

Predmet diplomskog rada "Turistička ponuda Dragačeva" su prirodni turistički motivi koji, zajedno sa antropogenim turističkim motivima stvaraju uslove za razvoj određenih vidova turizma. Objedinjeni sa receptivnim i komunikacionim faktorima, daju širok prikaz potencijala i valorizacije ovog prostora.
Cilj je bio da istražim datu temu, prikupim što više podataka i obradim ih na pravi način; a sve to uz pomoć većeg broja ljudi koji su direktno ili indirektno vezani za dragačevski kraj, i naravno uz korišćenje literature.
Najbolju saradnju sam ostvarila sa Ekološkim društvom Dragačevo iz Guče. Ova organizacija, koja se bavi evidentiranjem i zaštitom kulturnih i prirodnih dobara, prezentacijom Dragačeva u svetu i kod nas, učestvovanjem u organizovanju brojnih manifestacija, u mnogim stvarima mi je izašla u susret. Znala sam kako želim da izgleda moj rad, a Predsednik Izvršnog odbora ove organizacije, Dušan R. Ivanović, mi je dao na uvid podatke kojima raspolaže. Na terenskom istraživanju takođe, mi je bio od velike pomoći. Pomenuću još (ali ne kao manje važne) i Dragana Đolovića, prof. Niku - Nikolu Stojića i Perišu Peroševića kao moje "ključne saradnike" u meni ovom, veoma bitnom radu.
Zadatak je bio prikazati obrađene podatke na najjednostavniji način, da budu što pregledniji, kako bi čitalac ovog rada pod pretpostavkom da malo zna o ovom kraju, dobio jasnu sliku šta sve može videti u Dragačevu.
Od niza podataka i pojava koje sam istražila i navela, posebno bih naglasila zaštićena prirodna i kulturna dobra Dragačeva, neprocenjivo bogatstvo ovog predela. Imam utisak da ni veliki deo meštana nije svestan šta se nalazi oko njih.
Želja žitelja ovog kraja a i Turističke organizacije Dragačeva je da se razvija turizam koji se zasniva na tradicionalnom gostoprimstvu dragačevskog gorštaka da se za njegovu ljubaznost prema gostu čuje, a "novca je bilo i biće", kažu oni. Moto nosilaca turističke ponude Dragačeva, privatnog kao i društvenog sektora, pored ostalog je i "da turista dovede turistu" pa opet tako, "da mi štedimo njih, a oni da hvale nas".
Svojim boravkom u Dragačevu povodom izrade svog diplomskog rada uspela sam da osetim da sam im kao gost bila dobro došla, i više sam nego zadovoljna naučenim i viđenim.

Metode istraživanja

Metode koje sam koristila pri izradi ovog rada su:
-istorijsko - genetska;
-kabinetski rad;
-terenski rad i
-metoda posmatranja.
Što se tiče metodološkog pristupa u pisanju rada, rukovodila sam se uputstvima mentora, profesora dr. Jovana Romelića, koji mi je olakšao posao i učinio da mi rad na obradi ove teme pričinjava zadovoljstvo, i pored ozbiljnih poteškoća na koje sam nailazila.
Rad na prikupljanju podataka me je obavezao na istraživački racionalan pristup, a u cilju verodostojnog prikazivanja potencijala dragačevskog kraja.
Služeći se datim statističkim podacima mogao se do 1994. potpuno i sigurno prikazati turistički sadržaj i ugostiteljski potencijal na području Dragačeva. Napominjem ovu godinu jer je do tada bio potpun obuhvat statističkih podataka o turizmu i ugostiteljstvu, a izvor su bili statistički izveštaji iz društvenog sektora i privatnog ali, preko društvenog sektora. Od tada sam podatke iz privatnog sektora uzimala metodom slučajnog uzorka.
Prikupljanje podataka mi je otežavalo nepoverenje davalaca podataka sa sumnjom da će podatke koje daju neko koristiti u svrhu maksimalnog oporezivanja. Tako dobijene podatke izvan statističkih prikaza morala sam da proveravam više puta i na razne načine jer, prezentovanjem nevalidnih vrednosti pristup ovoj materiji bio bi neozbiljan i sveo bi se na banalnost.
Spisak literature koju sam koristila dat je na kraju diplomskog rada. Pored literature koristila sam se razgovorima sa određenim odgovornim ljudima u raznim službama opštine Lučani i radnim organizacijama, a posebno sa ljudima koji neposredno rade na poslovima od značaja za turističku ponudu Dragačeva.
Sada, moj odnoss prema Dragačevu kao značajnom turističkom području je potvrđen. Nadam se da će i čitaoci ovog rada doći do istog zaključka i poželeti da bar deo onog što ovaj veoma interesantan kraj nudi, u nekom vremenu vide i dožive.PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:36 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Turistička ponuda beogradske tvrdjave i kalemegdana eng Dzemala 0 1,552 07-04-2011 01:55 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Manifestacije Dragaceva Vesnica 0 1,933 16-05-2010 07:53 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: