Trenutni odnos snaga Microsoft - Linux

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Trenutni odnos snaga Microsoft - Linux
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


ISTORIJAT


Računar je vrlo kompleksan skup elektronskih elemenata I sklopova, ali sam hardver ne znači ništa ako pomoću njega ne možemo rešavati probleme. Kako bi na njemu mogli nešto i raditi, potrebna nam je programska podrška, aplikacije koje će nam omogućiti unos i obradu informacija i ispis rezultata. Operativni sistem je jezgro svega, mora aplikaciji i korisniku omogućiti najjednostavniji pristup do svih delova računara, osigurati ispravno funkcionisanje svih sklopova i prijaviti moguće greške u radu. Na onome što danas podrazumevamo za PC, prvi operatvni sistem je bio DOS, koji se na tržištu pojavio instaliran na prvom računaru kompanije IBM. DOS je prema današnjim standardima bio jako jednostavan, nametao je svojim korisnicima niz ograničenja, koja su uglavnom bila posledica dizajna, na primer ograničenje pristupa memoriji od 640 KB, a istovremeno pokretanje više programa je bilo moguće samo uz upotrebu specijalnih dodatnih aplikacija, koje nisu bile standardni deo DOS-a.


WINDOWSDanas su najrašireniji operativni sistemi Microsoft Windows, koji zavisno od analitičara i analiza zauzimaju preko devedeset posto ukupnog tržišta. Windows je nastao davne 1985 godine i tada je bio jednostavna nadogradnja na DOS, ali nisu bili posebno popularni, MS–DOS je u to vreme bez problema držao tržište. Dve godine kasnije se pojavljuje Windows 2.0, koji donosi novinu jako bitnu za njihov razvoj, a to su Exel i Word koji su radili u grafičkom okruženju. Osim ove dve aplikacije koje su definitivno zainteresovale korisnike u to vreme, bitan trenutak je bio i objava Pagemakera za Windows kompanije Aidus, aplikacije do tada dostupne samo na Macintoshu. Prvi “ozbiljni” Windows je bio 3.0 koji je korisnicima omogućavao da na svojim računarima pokrenu više aplikacija istovremeno i pristupaju većoj količini memorije nego što je bilo moguće iz DOS-a.


Prilog(a)
.pdf  Trenutni odnos snaga Microsoft - Linux.pdf (Veličina: 2.39 Mb / Preuzimanja: 842)


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05:57 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  MICROSOFT OFFICE Autor1 0 2,619 12-04-2010 09:40 PM
zadnja poruka: Autor1

Skoči na forum: