Sve srećne porodice liče jedna na drugu svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj n

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Sve srećne porodice liče jedna na drugu svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj n
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Лав Николајевич Толстој – Ана Карењина

Велики руски писац Лав Николајевич Толстој (1828 – 1910) припада епохи реализма у књижевности. У својим делима дао нам је слику Русије у другој половини 19. века, на прелазу из феудалног у капиталистички систем. Беда руског села и изопаченост високог сталежа у граду, Толстоја је надахнула у стварању незаборавних ликова у књижевности. Можемо рећи да се писац својим критичким духом обрушио на класу аристократије, којој је и сам припадао, видевши у њој сву аморалност и почетак њеног пропадања.
Толстој је студирао права и језике, али је прекинуо своје школовање и отишао у војну службу, одакле потиче и његово прво дело - "Детињство". Овим започиње његов плодни рад бављења књижевношћу. Његов књижевни опус обухвата романе, приповетке, научна дела: "Рат и мир", "Ана Карењина", "Смрт Ивана Илича", "Дечаштво", "Младост", "Крејцерова соната" и друго.

Гроф Толстој је припадао високој класи и с те тачке гледишта могао је дати једну изузетну критику руског друштва сагледавајући га из свих углова. Идеја за роман јавила се док је Толстој читао Пушкина. Његова Ана Карењина је супротност Пушкиновој Татјани. За разлику од моралне и доследне Татјане, Ана је посрнула жена из високог друштва.
У роману "Ана Карењина" (1877), централни лик је Ана, супруга и мајка, која се заљубљује у другог човека и разбијајући све окове племићког лицемерног друштва, започиње живот са човеком кога воли. Поред ове централне теме, Толстој у роман уводи и више парова, сагледавајући на који начин се појединци у заједницама понашају, који су узроци таквог понашања, зависе ли од психолошких особина појединаца или друштва које их обликује ...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:34 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza prevoda Proklete avlije na engleski jezik derrick 0 3,926 13-10-2013 09:50 AM
zadnja poruka: derrick
  Most kao glavni junak u romanu na Drini Ćuprija derrick 0 4,884 13-10-2013 09:40 AM
zadnja poruka: derrick
  Reprezentacija roda u igranom programu na srpskoj televiziji derrick 0 1,346 09-02-2013 10:16 AM
zadnja poruka: derrick
  Nepotpune rečenice u romanu Na Drini Ćuprija Maja 0 2,497 16-03-2012 05:12 PM
zadnja poruka: Maja
  Čitanje je putovanje u znanje - Narodna biblioteka u Arilju Maja 0 2,036 16-03-2012 04:29 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: