Suicidalnost

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,085
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Suicidalnost
UVOD

Psihijatrija je medicinska disciplina koja se bavi proučavanjem porekla, mehanizama i procesa nastanka, oblika, rasprostranjenosti i lečenja psihičkih bolesti i poremećaja. Psihijatrija se bavi, osim lečenja, i prevencijom duševnih bolesti, kao i rehabilitacijom obolelih. Psihijatrija (grčki psyche – duša, iatrea – lečenje) klasično je određena kao medicinska struka koja se bavi nastankom, razvojem, manifestacijama bolesti čovekove ličnosti koji proizilaze iz subjektivnoga individualnog života ili njegovog odnosa sa okolinom. Psihijatrija je disciplina koja se bavi duševno poremećenim ljudima. Predmet njenog izučavanja su uzroci nastanka, klinička slika i lečenje duševnih poremećaja. Psihijatrija upotrebljava modele ponašanja i mentalne aktivnosti da bi umanjila nesigurnost organizujući znano u konceptualni okvir.

Psihijatrija je oblast medicine koja izučava uzroke, oblike i načine lečenja duševnih poremećaja. Postupak sa duševnim bolesnikom u svojem je razvoju prati razvoj društva i psihijatrije kao medicinske nauke. U početku je zasnivano na magijskim ritualima, budući da se nastanak gotovo svih bolesti tumačio uticajem nekih demonskih sila. Poznata kao stara veština, a mlada nauka, nastala je krajem XVIII veka. Institutucionalni smeštaj mentalno obolelih krajem XVIII i početkom XIX veka podrazumevao je zloupotrebu, zanemarivanje i vezivanje obolelih. Ishrana i odeća bile su oskudne.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Suicidalnost 4
1.1 Pojam i definicija suicidalnosti 4
1.2 Etiologija suicidalnosti 5
1.3 Terapijski pristup suicidalnom bolesniku 9
1.4 Prevencija suicidalnosti 11
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:23 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: