Sušeno voće

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Sušeno voće
УВОД

Прерастање традиционалне прехрамбене технологије с мануфактурним обележјима, заснованих у великој мери на искуственим факторима, у високомеханизовану и аутоматизовану индустријску производњу, у уској је свези с развојем дисциплина које су се бавиле свим релевантним видовима производње и одржавања квалитетне и здравствено исправне хране. У раздобљу интензивног развитка тих дисциплина није било једнозначног поимања назива који дефинишу њихове садржаје, и који се, због интердисциплинарних модела, врло често испреплићу. Стога ћемо покушати указати на неке дефиниције и међусобне односе подручја и дисциплина које се у обичном изражавању уопштено називају прехрамбена технологија.

Прехрамбена технологија, према дефиницији Института прехрамбених технолога, примјена је науке и инжењерства у производњи, преради, паковању, дистрибуцији, припремању и употреби хране. Раније је подручје прехрамбене технологије било искључиво подељено према сировинама или производима прераде па се нпр. говорило о технологији млека, масти и уља и сл. Данас се и прехрамбена технологија све више проматра као целина у процесној техници, јер се увидело да јединичне операције и процеси чине заједничку основу процеса у прехрамбеној технологији. Неки сматрају прехрамбену технологију својеврсним хибридом науке о храни и прехрамбено-процесног инжењерства.

С А Д Р Ж А Ј

УВОД 3
Сушено воће 4
1. Технолошка својства и хемијски састав воћа за сушење 4
2. Технолошки поступак сушења шљива 9
2.1. Инспекција 12
2.2. Прање 12
2.3. Класирање 13
2.4. Стављање на лесе 13
2.5. Сушење 13
2.6. Хлађење 13
2.7. Кондиционирање 13
2.8. Класирање 14
2.9. Етивирање 14
2.10. Пастеризација 14
2.11. Додавање конзерванса 14
2.12. Паковање 15
3. Сушење и машине за сушење 17
ЗАКЉУЧАК 21
ЛИТЕРАТУРА 23


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:02 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: