Srećan je onaj ko sa uživanjem radi i raduje se svome delu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA

Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak

Poruka: 1,233
Poruka: #1
Srećan je onaj ko sa uživanjem radi i raduje se svome delu
[Slika: baner-seminarski.gif]

Срећан је онај ко са уживањем ради и радује се своме делу

Живот је дивна ствар која свакога дана чека бити искоришћена. Налазим се на прекретници живота, окружена многобројним размишљањима. Шта ме чека тамо иза замагљеног прозора? Један сасвим нови живот испуњен разноликим бојама.

Често нам се учини да се све ствари у животу одвијају саме и да није потребно наше ангажовање да бисмо дошли до нечега што желимо и остварили своје циљеве. Али, нажалост, у оном добу у којем сазревамо полако губимо тај осећај сигурности и питамо се како ће изгледати наша будућност. Долазимо до поражавајуће чињенице да је у животу много пресуднији уложен труд и рад него чиста срећа и сплет околности.

Сазнање да неће увек ту бити људи који ће ми олакшавати пут кроз живот, тера ме да се запитам још колико ће трајати шминка реалног света. Ускоро ћу кроз живот морати да пођем одвојеном стазом и суочити се са сликом стварности, онаквом каква она заиста и јесте. До сада, нисам желела да у потпуности и отворено сагледам реалнсот света, међутим, дошло је време одлуке.

Себе у будућности замишљам као срећну и испуњену особу. Остварену на радном месту психолога. Желим да допрем до душа људи и да им помогнем у њиховим настајањима да пронађу и употпуне своје место у друштву. Да моја реч буде подстрекач за много лепих дешавања. Да има јачину, да буди веру и буде понекад она права. Свесна сам да је пут до остварења мене, прво, као особе тежак и трновит, али ја нећу одустати. Човек и не примети када му живот прође у планирању неке нове, боље будућности. Истрајаћу у својој замисли да успем и остварим све оно што се сада чини не тако далеким и неостварљивим. Борићу се да успем у својим жељама и настојањима да и ја једног дана будем некоме од користи – као психолог.

Сматрам да треба живети сваки дан као да је последњи и уживати у ономе шта радиш. Научимо да ценимо мале ствари, да им се радујемо али и увек тежимо ка вишем. На неуспехе не треба гледати као на поразе, већ као шансу да нешто научимо, исправимо, у будућности не поновимо! Грешке се морају десити кад - тад и оне се дешавају са разлогом.
Надам се да ће иза мене у будућности остати неки траг, који ће наследити моја деца и поносно показивати осталима. Јер бити успешан значи пуно. Зато немојте дозволити да неко други управља вама. Радити оно што волиш представља формулу среће. А све остало ће доћи само по себи.

PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:06 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 

Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  U životu je kao na maskenbalu kada svi skinu maske, prestaje veselje Maja 0 14,803 26-01-2012 12:01 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: