U životu je kao na maskenbalu kada svi skinu maske, prestaje veselje

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA

Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak

Poruka: 1,233
Poruka: #1
U životu je kao na maskenbalu kada svi skinu maske, prestaje veselje
[Slika: baner-seminarski.gif]

У животу је као на маскенбалу : када сви скину маске. престаје весеље

Данас је много неправде и дволичности међу људима. Милиони звезда сијају на небу, али ретко која од њих се издваја својим сјајем. Живимо у времену у којем олако схватамо и доживљавамо неке ствари. Ни људи нису оно што су некад били.
Ново време донело је нови живот, мишљења, правила. Лаж, неискреност су постали синоним већине за пробијање кроз живот. Мислиш да познајеш неког, а онда се окренеш и тај исти те лупи по главу. Освестиш се, али касно. Желим да жарко верујем да свако у себи садржи оно мало трунчице доброте и несебичности, која само чека прави тренутак да исплива на површину.
Ни ја нисам савршена, признајем. Човек сам од крви и меса, свесна својих врлина и мана. Али, ја стојим иза својих речи и поступака. Не гледам неког у очи и хладнокрвно га лажем и убеђујем шта је живот. Ја имам савест више од свега.
Излазим на позорницу живота и аплаудирам људима попут оног човека који је кришом украо производ из продавнице, оној шеснаестогодишњакињи која је запалила цигарету на журци и попила ко зна коју чашу алкохола, или оној девојци која лаже своју најбољу другарицу да би учинила све за њу, а овамо јој кришом отима дечка- Али, њима аплаудирам на храбрости да нешто тако раде без трунчице савести. Никада нису чули за речи: поштење, доброта, хуманост.
Људи често нису оно за шта се издају. Користе разне трикове, чак и газе преко људи да би дошли до свог циља. Руководе се добро познатом: ''Циљ оправдава средство''. Али, тако се не долази и не купује мир и срећа у животу. Желим да верујем да постоји добро у сваком човеку. Али, превише идеализујем ствари. Не могу да верујем да је све више оних који газе по људима, грабећи ка свом циљу. Умеју да те гледају у очи и издају се за твог најбољег пријатеља, а иза леђа праве од тебе будалу. Руководим се изреком да се добро добрим враћа, и да све што сејеш, увек пожањеш у животу. Ни њима неће бити лако.
Мислите да је људско зло далеко од нас. Погрешно! Оно је сасвим близу, пакост и осуда као деца зла не престају да вребају. Одлучила сам да свој кратак живот проведем играјући на страни добра. И зато се одричем зла. Не желим да будем као већина.
Пут до пакла поплочан је добрим намерама – каже Данте. А и до тамо треба стићи. Свако носи своју маску живота. Само бира хоће ли је скинути или носити до краја свог живота.
Ја сам одабрала свој пут. А да ли сте и Ви?

PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:01 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 

Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Srećan je onaj ko sa uživanjem radi i raduje se svome delu Maja 0 9,369 26-01-2012 12:06 PM
zadnja poruka: Maja
  Etnokultura i svi žanrovi usmene književnosti u Mostaru VS1 0 2,734 02-06-2010 02:50 PM
zadnja poruka: VS1
  Drustveno-politicka tematika romana Kada su cvetale tikve Dzemala 0 5,953 16-05-2010 09:23 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: