Skloništa

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,096
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Skloništa
UVOD

Civilna zaštita je delatnost čije je efikasno funkcionisanje podjednako značajno u vanrednim situacijama u miru, kao i u ratu, pre, u vreme i nakon izvršenja bezbednosnih zadataka. Stoga je sektor civilne zaštita kategorijalni pojam sa jasnim prioritetima, organizacijom i modalitetima funkcionisanja u sferi bezbednosti. Okolnosti u kojima se odvija funkcija civilne zaštite nužno nameću neophodnost redefinisanja strategije i doktrine odbrane, bezbednosti i zaštite pa samim tim i izmene u sistemu civilnog realizovanja zaštite. Prema međunarodnim standardima, civilna zaštita predstavlja organizovanu delatnost države u mobilisanju građana na zaštiti bezbednosti i otklanjanju opasnosti koje ugrožavaju stanovništvo, materijalna dobra i životnu sredinu. Civilna zaštita je delatnost koja danas prvenstveno funkcioniše u vanrednim situacijama u miru, kao i u ratu, pre, u vreme i nakon izvršenja zadataka iz oblasti odbrane, ali je ona i komponenta životne egzistencije uopšte. Stoga je civilna zaštita kategorijalni pojam sa jasnim prioritetima, organizacijom i modalitetima funkcionisanja u sferi bezbednosti. U ovom slučaju pojam bezbednosti se odnosi, pre svega, na bezbednost pojedin- ca i uopšte građana i to pretežno na njihov fizički integritet. Sistem civilne zaštite sadrži komponente sistema odbrane na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou i on se transformiše prema novim modalitetima shodno uslovima koji pred njega postavljaju aktuelni tokovi političke, ekonomske i ekološke stvarnosti, zahtevi društva i zahtevi vremena.

Organizacija civilne zaštite jeste dinamičan sistem koji se konstantno menja, kao što svi fenomeni društvene stvarnosti podležu razvoju i promeni, tako i organizacija civilne zaštite se stalno transformiše. Organizacija jednog ovakvog sistema treba da zadovolji potrebe konkretne društvene zajednice i da odgovori duhu vremena. Takođe, sve organizacione promene u sistemu civilne zaštite treba da budu usmerene na povećanje stepena zaštite stanovništva, izbegavanje gubitaka i smanjenje šteta pri vanrednim situacijama u miru i ratu.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Skloništa 4
1.1 Pojam i tipovi skloništa 4
1.2 Izgradnja i održavanje skloništa 7
1.3 Opremanje skloništa 11
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:38 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: