Roboti šivači

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Roboti šivači
UVOD

Odevanje je jedna od najelemetarnijih potreba ljudskog društva. Odeća je sastavni i neophodni deo čovekovog života u pogledu njegove zaštite i opstanka. Ona omogućava čoveku da se prilagodi u živi u najrazličitijim klimatskim uslovima. Zahvaljujući toplotno-izolacionim osobinama tekstilnih materijala od kojih je odelo izrađeno, ono može da štiti telo od velikog odavanja toplote u uslovima niskih teperatura, tj. od suvišnog primanja toplote pri visokim teperaturama okoline. Takođe, štiti čoveka od različitih atmosferskih prilika, ali istovremeno treba da bude propustljiva za vazdušna strujanja i cirkulacije vodene pare, jer je odeća važan regulator telesne toplote putem isparivanja i odvođenja vlage sa površine tela. Odeća je, takođe važan estetski faktor, njome ljudi ulepšavaju svoje telo, ili skrivaju različite nedostatke.

Razvoj tehnologije izrade odeće razijao se kroz različite periode razvitka ljudskog društva. U kamenom dobu sredstva za izradu odeće bila su primitivna i sastojala su se od igli koje su bile napravljene od kostiju životinja. Pomoću njih šivena je odeća od životinjske kože. Igle od kostiju i rogova kasnije su zamenjene iglama od bronze, a u ranom srednjem veku iglom od čelika. Pre pronalaska prelice i tačnog razvoja bilo je pokušaja da se ručno šivenje zameni mehaničkim, ali bez uspeha. 1775. godine u Londonu je pantenirana prva šivaća mašina od Čarsla Vajzentala koja je šila pomoću igle sa dva vrha i ušicom 1790. godine Tomas Zajdn konstruisao je mašinu koja je šila sa jednom iglo koja je umesto ušice imala kukicu.


SADRŽAJ

UVOD 3
1. Tehnološki proces šivenja 5
2. OSNOVNE KARAKTERISTIKE INTELIGENTNIH MAŠINA ZA ŠIVENJE 6
3. VRSTE INTELIGENTNIH MAŠINA ZA ŠIVENJE 8
4. PODELA I PRIMENA INTELIGENTNIH MAŠINA ZA ŠIVENJE 10
5. ZNAČAJ U SAVREMENOM DOBU 15
ZAKLJUČAK 16
LITERATURA 17


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:44 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Automatizacija u domacinstvu (kucni roboti) Dzemala 0 3,659 19-10-2010 06:08 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Web Roboti derrick 0 2,154 14-10-2009 07:21 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: