Proces socijalizacije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,233
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Proces socijalizacije
Gotovi seminarski radovi na sajtu
http://www.maturskiradovi.net
Kontakt na e-mail: [email protected]


УВОД

Когнитивни, социјални и емоционални развој су главни аспекти развоја на раном узрасту и јављају се као јединствени и међусобно зависни процеси.
Код све деце се од рођења присутна примарна потреба за афективним везивањем; новорођенче има утемељена понашања: гукање, осмехивање, привијање - којима придобија оне који се о њему брину и који му узвраћају нежношћу и миловањем. Озбиљније нарушавање процеса емоционалног везивања ствара проблеме чије се последице осећају и у наредним периодима социјалног развоја детета. Испитивања показују да је за развој привржености најважнија способност мајке (одраслог) да се непосредно одазове на сигнале детета: поглед, осмех, плач или вокализацију.

Објекти привржености су и мајке и очеви подједнако ако са пажњом, топлином И љубављу брину о деци. Мајке су склоне емоционалном контакту (неговању), а очеви контакту уз физичку активност с дететом (игри). Масен и сарадници наводе експерименталне налазе о социјалном и емоционалном развоју деце која бораве у предшколским установама.

Садржај

УВОД
1.1 Социјализација 2
1.2 Психосоцијалне основе социјализације 3
1.3 Друштвене вредности и социјализација 5
1.4 Социјализација и деструкција 7
1.5 Психолошке и друштвене вредности социјализације 11
ЗАКЉУЧАК 15
ЛИТЕРАТУРА 17


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:48 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: