Poslovanje sa stanovništvom - bankarstvo

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Poslovanje sa stanovništvom - bankarstvo
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD

Tema seminarskog rada je “poslovanje sa stanovništvom”. Ta oblast je poprilično velika i s obzirom na izbor naslova i podnaslova pomoću kojih sam obradio ovaj seminarski rad nadam se da sam u najkraćim crtama dao dovoljno materijala i podataka koji su potrebni da bi objasnio čitaocu ono što je potrebno.
Kao što sam rekao, oblast je poprilično velika, ali i, pored toga, naslovi koje sam uvrstio u ovaj seminarski rad takođe predstavljaju veće oblasti, koje bi same po sebi mogle biti odbrađene u novim radovima, kao što je ovaj. S obzirom na to, iz svakog od tih naslova i podnaslova pokušao sam izdvojiti samo suštinu koja je potrebna ovom mom seminarskom radu, ne zalazeći u detaljnije probleme, i navođenjem podjela određenih naslova.
Seminarski rad sam počeo objašnjavanjem tekućeg računa pomoću Zakona o obligacionim odnosima. Smatram da je u tom zakonu sadržano sve najrelevantnije i ono osnovno što se tiče tekućeg računa. Dalje, naveo sam jedan Primjer ugovora o otvaranju i vođenju dinarskog tekućeg računa koji na jedan praktičniji način može da posluži boljem razumijevanju vođenja tekućih računa građana.
Sledeći naslov jeste depozit i štednja i njihova zaštita. Depozit i štednja, sami po sebi, predstavljaju jednu veću oblast, sa svojim podjelama na različite vrste i objašnjavanje tih vrsta. S obzirom na to, naveo sam samo podjelu bankarskih novčanih depozita, ne zalazeći u pojedinačno objašnjavanje. Dok sam modalitete štednje pokušao u par rečenica da objasnim, ali i dalje ne zalazeći u detaljniju problematiku.
Dalje, predstavio sam u kratkim crtama poslovanje sa platnim karticama i potrošački kredit.
Dok sam na kraju, na sličan način kao i na početku rada, obradio poslove sa sefovima. Dakle, naveo sam one odredbe koje stoje u Zakonu o obligacionim odnosima, te sam priložio jedan primjer Ugovora o sefu.
Nadam se da sam skraćenom obradom ovih velikih naslova, izvlačenjem odredaba iz Zakona o obligacionim odnosima i prilaganjem primjera određenih ugovora obradio seminarski rad na zadovoljavajući način.

SADRŽAJ


UVOD
1. VOĐENJE TEKUĆIH RAČUNA GRAĐANA 4
1.1. Primjer ugovora o otvaranju i vođenju dinarskog tekućeg računa 5
2. DEPOZITI I ŠTEDNJA I NJIHOVA ZAŠTITA 8
2.1. Pojam i vrste depozita 8
2.2. Poslovi štednje i namjenske štednje 9
2.3. Zaštita depozita 10
3. POSLOVANJE SA PLATNIM KARTICAMA 10
4. POTROŠAČKI KREDIT 11
5. POSLOVI SA SEFOVIMA 12
5.1. Primjer ugovora o sefu 12
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:34 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Proracun jednostepenog reduktora sa cilindricnim zupcanicima sa kosim zupcima Maja 0 3,858 20-05-2012 01:12 AM
zadnja poruka: Maja
  Islamsko bankarstvo Maja 0 2,317 02-02-2012 04:00 PM
zadnja poruka: Maja
  Nabavno poslovanje zadaci nabavne službe Maja 0 2,353 30-01-2012 06:18 PM
zadnja poruka: Maja
  Sap - aplikativni softver za kancelarijsko poslovanje Dzemala 0 1,817 24-06-2010 04:11 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Poslovanje hotela Hyatt Regency u Beogradu Vesnica 0 3,197 13-05-2010 02:14 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: