Politicka i društvena uloga radija od njegovih početaka do danas

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Politicka i društvena uloga radija od njegovih početaka do danas
UVOD

Komunikacija je pokretač civilizacijskih i socijalizacijskih procesa i u osnovi je njihovog progresa. Direktno proporcionalno - izostanak ili devijacija u komunikaciji u osnovi su društvene regresije. S tim u vezi, ne iznenađuje suglasje komunikologa i istoričara kako razvoj sistema komunikacije "predstavlja pravi motor ljudske istorije". Živimo u vremenu velike smene dominantnih komunikacionih tehnologija. Posle rada i sna, najveći deo slobodnog vremena čovek troši na druženje s medijima. Neshvatljiv je život savremenog čoveka bez masovnih medija. Odnos medija i društva višeslojan je i kompleksan. Savremene demokratije ne mogu bez medija, jer bez slobodnih, nezavisnih i kritičkih medija nema ni demokratskog društva.

Informisanje može da služi obaveštavanju, kontrolisanju građana ili manipulisanju njima, zavisno od ciljeva onih koji je saopštavaju. Dijalog je uslov opstanka javnosti, pri čemu su mediji i vlast prirodni partneri i protivnici koji se međusobno moraju poštovati. Sam termin medij potiče od latinske reči "medium" čime se označava ono što se nalazi u sredini ili što predstavlja sredinu, srednji put ili posrednik, ono kroz šta se prenosi dejstvo, pomoćno sredstvo, sredstvo poređenja. U anglosaksonskom uveden je pojam "masmediji" kojim se označavalo sredstvo za komunikaciju masa. Mediji kao sredstva masovne komunikacije predstavljaju glavno obeležje savremenog sveta. Oni su mehanizmi u funkciji prenošenja znanja i svesti, bilo da je reč o knjigama, štampi, radiju, filmu, televiziji, internetu ili drugim interaktivnim sredstvima komunikacije.

Sadržaj

UVOD 3
1 Razvoj radija i njegove funkcije 4
2 Uloga radija danas i budućnost radija 8
ZAKLJUČAK 10
LITERATURA 12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:02 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Politička kultura demokratije derrick 0 1,614 04-08-2013 01:01 PM
zadnja poruka: derrick
  Satelitski telekomunikacioni sistemi danas derrick 0 2,524 04-06-2013 11:40 PM
zadnja poruka: derrick
  Uloga turističke organizacije u promociji Nikšića derrick 0 1,968 04-06-2013 03:30 PM
zadnja poruka: derrick
  Društvena i naučna opravdanost istraživanja derrick 0 2,540 08-02-2013 12:31 PM
zadnja poruka: derrick
  Uloga MMF nakon ukidanja valutnih kurseva 1970 godine Maja 0 1,975 02-02-2012 04:46 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: