Pojam i vrste divljaci - osnove lovstva

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Pojam i vrste divljaci - osnove lovstva
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


ПОЈАМ И КЛАСИФИКАЦИЈА ЛОВНЕ ДИВЉАЧИ


Под дивљачи се подразумевају оне животињске врсте које човек није успео припитомити нити гајити и користити на начин на који то чини са домаћим животињама. Она представља сложен скуп бројних и разноликих елемената и важну компоненту биотопа, биоценозе, и екосистема, као и целокупног биодиверзитета сваке земље.
То је национално богатство које се не може отуђити нити продати, већ само дати на управљање и коришћење одговарајућим организованим и стручним институција.
Слично укупном биодиверзитету, дивљачи као његова интегрална компонента,поседује бројне еколошке, развојне и друге вредности које се морају уважавати,одржавати, штитити, унапређивати и рационално користити.
У ширем смислу под појмом дивљач подразумевају се све дивље животиње у биосфери, на планети земљи.
У ужем смислу под појмом дивљач подразумевају се дивљи сисари и птице као добра од оштег интереса, и које су потенцијално предмет ловства, што је уређено позитивним законом о ловству.
Дивљач је значајан економски и основни ресурс ловства, што се економски ефектуира кроз ловно привређивање и посебно кроз ловни туризам.
У корпус ловне дивљачи, због различите бројности њених врста, популација и јединки у различитим подручјима, регионима и државама постоје и њене различите класификације. Са аспекта ловства значајна је класификација дивљачи према степену друштвене заштите (законом о ловству РС члан 3). ''Забрањено је да се ловом или на други начин уништи или угрози опстанак било које врсте дивљачи у природи.'' Тако се, према овом критеријуму у нашем важећем закону о ловству разликује:
1) Заштићена
2) Незаштићена дивљач
Заштићена дивљач се дели на:
1) Трајно заштићену дивљач (веома проређене врсте сисара и птица које има тако мали број да им прети истребљење), која се не сме прогањати, убијати (тровати, одстрељивати и сл.) при чему забрана лова на ову дивљач може бити трајна или привремена, што се одређује одговарајућим прописом.
2) Ловостајем заштићену дивљач, која се не сме прогањати, убијати и хватати за време парења, бременитости и лежања на јајима, односно док подмладак не одрасте.....

САДРЖАЈ:

САДРЖАЈ: 2
ПОЈАМ И КЛАСИФИКАЦИЈА ЛОВНЕ ДИВЉАЧИ 3
ПОДЕЛА ЛОВНЕ ДИВЉАЧИ 4
УСЛОВИ ЗА ОПСТАНАК ДИВЉАЧИ 5
ЕКОЛОШКА СТРУКТУРА – ПОПУЛАЦИЈА ДИВЉАЧИ 6
БИОДИВЕРЗИТЕТ И ДИВЕРЗИТЕТ ДИВЉАЧИ 7
ЛОВЉЕЊЕ ДИВЉАЧИ 8
ЗАДАЦИ ПРИ ПЛАНИРАЊУ ОДСТРЕЛА 9
РЕГУЛИСАЊЕ БРОЈНОСТИ 9
ОДСТРЕЛ ПОЈЕДИНИХ ВРСТА 10
СРНА 10
ЈЕЛЕН 11
ЛОПАТАР 12
ДИВОКОЗА 12
ДИВЉА СВИЊА 13
МУФЛОН 13
ЗАКЉУЧАК 15
ЛИТЕРАТУРА 16PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:03 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Osnovne vrste turističke propagande derrick 0 1,149 07-08-2013 10:27 PM
zadnja poruka: derrick
  Pojam i svrha supervizije u socijalnom radu derrick 0 2,095 04-08-2013 01:09 PM
zadnja poruka: derrick
  Pojam uzorka, vrste uzorka i primjena uzorka derrick 0 1,337 04-08-2013 01:07 PM
zadnja poruka: derrick
  Pojam i značaj regulisanja saobraćaja derrick 0 2,362 08-02-2013 11:37 AM
zadnja poruka: derrick
  Pojam naučnog rada derrick 0 1,709 08-02-2013 11:35 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: