Planiranje ljudskih potencijala - Upravljanje ljudskim resursima

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA

Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak

Poruka: 8,277
Poruka: #1
Planiranje ljudskih potencijala - Upravljanje ljudskim resursima
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Usled br­zih pro­me­na i kon­kret­nih uslo­va, upra­vlja­nje ljud­skim re­sur­si­ma se vi­di kao stra­te­ški fak­tor ko­ji uti­če ne sa­mo na uspeh kom­pa­ni­ja već i na­ci­ja. Je­dan od osnov­nih ci­lje­va pla­ni­ra­nja je sma­nje­nje ne­iz­ve­sno­sti i ri­zi­ka ko­ji no­se bu­du­će ak­tiv­no­sti i do­ga­đa­ji, a pro­ces pla­ni­ra­nja ob­u­hva­ta i pred­vi­đa­nje bu­du­ćih sta­nja i do­ga­đa­ja. Pred­vi­đa­nje omo­gu­ća­va da se de­fi­ni­šu ci­lje­vi ko­je u bu­duć­no­sti že­li­mo do­sti­ći, što pred­sta­vlja je­dan od osnov­nih za­da­ta­ka pla­ni­ra­nja. Pla­ni­ra­nje ljud­skih re­sur­sa mo­že se de­fi­ni­sa­ti kao na­me­ra da se pred­vi­di ko­li­ko i ka­kvih će rad­ni­ka (za­po­sle­nih) bi­ti po­treb­no u bu­duć­no­sti, i ka­kve će za­hte­ve ta pred­vi­đa­nja im­pli­ci­ra­ti. Upra­vlja­nje ljud­skim re­sur­si­ma uklju­ču­je ra­zu­me­va­nje po­sto­je­ćih ljud­skih re­sur­sa u kom­pa­ni­ji i po­tre­be za bu­duć­nost, a shod­no to­me, us­po­sta­vlja­nje pro­gra­ma za za­po­šlja­va­nje, ob­u­ča­va­nje, pre­o­bra­žaj i mo­gu­će sma­nji­va­nje za­po­sle­nih u or­ga­ni­za­ci­ji. Za­to sva­ka or­ga­ni­za­ci­ja, mo­ra raz­vi­ja­ti kom­plek­snu i me­đu­sob­no uskla­đe­nu mre­žu struk­tu­ra i si­ste­ma, sa tač­no de­fi­ni­sa­nim ci­ljem pla­ni­ra­nja ljud­skih re­sur­sa. U stvar­no­sti bi pla­ni­ra­nje ljud­skih re­sur­sa tre­ba­lo da re­zul­ti­ra ti­me da pra­vi lju­di ra­de pra­ve stva­ri na pra­vom me­stu i, po mo­guć­no­sti, u pra­vo vre­me...

Sadržaj:

UVOD 3
1. Planiranje ljudskih potencijala 4
1.1. Osnovne teorijsko-metodološke pretpostavke planiranja kadrova 4
1.2. Analiza ljudskih resursa kao sastavni deo procesa planiranja ljudskih resursa 5
1.2.1. Izračunavanje vremena proizvodnje i potrebnog broja radnika 5
1.2.2. Razlika u produktivnosti rada 5
1.2.3. Priprema organizacione šeme s obzirom na broj radnika 6
1.2.4. Pregled istovrsnih poslova i radnih zadataka 6
1.2.5. Pregled po stepenima zanimanja 6
1.2.6. Pregled po radnom stažu 6
1.2.7. Pregled kadrova po starosti i polu 6
1.2.8. Pregled fluktuacije kadrova 6
1.2.9. Pregled apsentizma (odsustvovanja sa rada) 7
1.2.10. Pregled napredovanja kadrova 7
1.2.11. Pregled vremena potrebnog za priučavanje 8
1.2.12. Ključni normativi 8
1.3. Načela i ciljevi planiranja ljudskih resursa 8
1.4. Metode planiranja kadrova 9
1.4.1. ’Indeksno- korelacioni metod 9
1.4.2. Metod kadrovske strukture 9
1.4.3. Normativni metod 9
1.4.4. ’Input-output metod 9
1.4.5. Metod modela (uzorka) 10
1.4.6. Anketni metod 10
1.4.7. ’Delfi metod 10
1.5. Proces planiranja ljudskih resursa 11
1.6. Praćenje, evaluacija i korigovanje plana 12
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15

PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:42 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 

Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Zaštita na radu - Upravljanje ljudskim resursima Dzemala 0 3,875 17-04-2011 11:16 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Upravljanje Ljudskim Resursima - Pojam, značaj, ciljevi i karakteristike Dzemala 0 4,062 17-04-2011 11:12 PM
  Upravljanje dogadjajima Dzemala 0 2,386 17-04-2011 11:11 PM
  Stres u organizaciji - Upravljanje Ljudskim Resursima Dzemala 0 3,340 17-04-2011 11:01 PM
  Regrutacija personala - Upravljanje resursima Dzemala 0 2,423 17-04-2011 11:00 PM

Skoči na forum: