Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Planiranje ljudskih potencijala - Upravljanje ljudskim resursima
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Usled br­zih pro­me­na i kon­kret­nih uslo­va, upra­vlja­nje ljud­skim re­sur­si­ma se vi­di kao stra­te­ški fak­tor ko­ji uti­če ne sa­mo na uspeh kom­pa­ni­ja već i na­ci­ja. Je­dan od osnov­nih ci­lje­va pla­ni­ra­nja je sma­nje­nje ne­iz­ve­sno­sti i ri­zi­ka ko­ji no­se bu­du­će ak­tiv­no­sti i do­ga­đa­ji, a pro­ces pla­ni­ra­nja ob­u­hva­ta i pred­vi­đa­nje bu­du­ćih sta­nja i do­ga­đa­ja. Pred­vi­đa­nje omo­gu­ća­va da se de­fi­ni­šu ci­lje­vi ko­je u bu­duć­no­sti že­li­mo do­sti­ći, što pred­sta­vlja je­dan od osnov­nih za­da­ta­ka pla­ni­ra­nja. Pla­ni­ra­nje ljud­skih re­sur­sa mo­že se de­fi­ni­sa­ti kao na­me­ra da se pred­vi­di ko­li­ko i ka­kvih će rad­ni­ka (za­po­sle­nih) bi­ti po­treb­no u bu­duć­no­sti, i ka­kve će za­hte­ve ta pred­vi­đa­nja im­pli­ci­ra­ti. Upra­vlja­nje ljud­skim re­sur­si­ma uklju­ču­je ra­zu­me­va­nje po­sto­je­ćih ljud­skih re­sur­sa u kom­pa­ni­ji i po­tre­be za bu­duć­nost, a shod­no to­me, us­po­sta­vlja­nje pro­gra­ma za za­po­šlja­va­nje, ob­u­ča­va­nje, pre­o­bra­žaj i mo­gu­će sma­nji­va­nje za­po­sle­nih u or­ga­ni­za­ci­ji. Za­to sva­ka or­ga­ni­za­ci­ja, mo­ra raz­vi­ja­ti kom­plek­snu i me­đu­sob­no uskla­đe­nu mre­žu struk­tu­ra i si­ste­ma, sa tač­no de­fi­ni­sa­nim ci­ljem pla­ni­ra­nja ljud­skih re­sur­sa. U stvar­no­sti bi pla­ni­ra­nje ljud­skih re­sur­sa tre­ba­lo da re­zul­ti­ra ti­me da pra­vi lju­di ra­de pra­ve stva­ri na pra­vom me­stu i, po mo­guć­no­sti, u pra­vo vre­me...

Sadržaj:

UVOD 3
1. Planiranje ljudskih potencijala 4
1.1. Osnovne teorijsko-metodološke pretpostavke planiranja kadrova 4
1.2. Analiza ljudskih resursa kao sastavni deo procesa planiranja ljudskih resursa 5
1.2.1. Izračunavanje vremena proizvodnje i potrebnog broja radnika 5
1.2.2. Razlika u produktivnosti rada 5
1.2.3. Priprema organizacione šeme s obzirom na broj radnika 6
1.2.4. Pregled istovrsnih poslova i radnih zadataka 6
1.2.5. Pregled po stepenima zanimanja 6
1.2.6. Pregled po radnom stažu 6
1.2.7. Pregled kadrova po starosti i polu 6
1.2.8. Pregled fluktuacije kadrova 6
1.2.9. Pregled apsentizma (odsustvovanja sa rada) 7
1.2.10. Pregled napredovanja kadrova 7
1.2.11. Pregled vremena potrebnog za priučavanje 8
1.2.12. Ključni normativi 8