Pohvale Branka Miljkovića

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,089
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Pohvale Branka Miljkovića
УВОД

Поетика Бранка Миљковића јесте напор да се пронађе онтолошки доказ постојања песме: песма не пева о ономе што јесте, већ песма јесте. Радикализујући ову тезу („Она не носи своју истину у себи, њој се њена истинитост догађа"),Миљковић je одвојио песму од стварности, учинио је паралелно с њом. долазећи при томе - неретко - до самих граница песме и певања.

Своју поетику Миљковић je градио и експлицитно и имплицитно. У првом случају, реч je о начелима изложеним у програмским текстовима, есејима, књижевним критикама (није тешко уочити да он поводом дела других писаца највише говори о себи), али и у стиховним исказима у којима непосредније говори о природи и сврси поезије. У другом случају, његова поетичка начела се могу посредно извести из самих песничких творевина: њиховог склопа и композиције, песничких поступака, тематике и одређене слике света која се у песми успоставља.

С А Д Р Ж А Ј

УВОД 3
1 Похвале Бранка Миљковића 4
1.1 Анализа “Похвала” 5
ЗАКЉУЧАК 14
ЛИТЕРАТУРА 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:27 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: