Optuznica

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Optuznica
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Prema načelu odvojenosti krivičnoprocesnih funkcija, ovlašćeni tužilac je nosilac funkcije gonjenja. Da bi sa uspehom mogao da realizuje ovu svoju funkciju, ovlašćeni tužilac ima pravo i dužnost da preduzima određene delatnosti. Najčešća forma u kojoj se manifestuju ove njegove delatnosti jesu optužni akti. Optužni akti predstavljaju osnovnu sadržinu rezultata delatnosti ovlašćenog tužioca u vršenju funkcije optužbe. Delatnost ovlašćenog tužioca , kao i rezultat te delatnosti u određenoj meri zavisi od samog toka krivičnog postupka, tj. Od stepena izvesnosti u rasvetljenju i rešenju određene krivične stvari. Polazeći od ovih okolnosti najpre treba razlikovati optužne akte kojima se inicira pokretanje krivičnog postupka i optužne akte kojima se krivični postupak održava u toku. Zatim treba napraviti razliku između optužnih akata koje podnosi ovlašćeni javni tužilac za dela koja se gone po službenoj dužnosti, ili oštećeni kao supsidijarni tužilac ukoliko javni tužilac odustane od krivičnog gonjenja, i optužnih akata koje podnosi privatni tužilac kada se radi o delima za koja se goni po privatnoj tužbi.
1)Zahtev za sprovođenje istrage
Ovo je optužni akt koji podnosi javni tužilac za krivična dela za koja se goni po službenoj dužnosti za koja je zaprećena kazna zatvora preko tri godine. Zahtev za sprovođenje istrage se podnosi na osnovu krivične prijave, u slučaju kada postoji osnovana sumnja da je određeno lice izvršilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.
Osnovni elementi zahteva za sprovođenje istrage su: Ime, prezime, lični podaci osumnjičenog, činjenični opis dela iz koga proizilazi zakonsko obeležje posebnog bića krivičnog dela, tj. njegovu pravnu kvalifikaciju, činjenice i okolnosti iz kojih proizilazi osnovanost sumnje da je osumnjičeni učinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, i postojeće, odnosno prikupljene dokaze u pretkrivičnom postupku (čl. 242. st.3.).
Pored ovih obaveznih elemenata, mogu se navesti i neke okolnosti dela, predlozi u pogledu utvrđivanja određenih pravno relevantnih činjenica i da se u tom cilju izvedu odgovarajući dokazi....

SADRŽAJ:

Uvod ----------------------------- str. 3
Zahtev za sprovođenje istrage ---------------------- str. 3
Predlog za podizanje neposredne opužnice ------------- str. 3
Optužnica ----------------------------- str. 4
Podizanje optužnice ------------------------ str. 4
Postupak sa optužnicom ------------------ str. 6
Kontrola optužbe ---------------------------- str. 7
Prigovor protiv optužnice ---------------------- str. 7
Pojam --------------------------------------------------------- str. 7
Izjavljivanje prigovora i zahtevi okrivljenog ----------- str. 7
Postupak i odluke suda o prigovoru protiv optužnice str. 8
Kontrola optužnice po predlogu predsednika veća ----------- str. 8
Stupanje optužnice na pravnu snagu -------------- str. 9
Optužni predlog ---------------------------- str. 10
Privatna tužba i protivtužba ------------------ str. 10
Literatura ------------------------------------- str. 12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:04 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: