Nasledjivanje u c++

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Nasledjivanje u c++
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Programski jezik C++ zamišljen je kao hijerarhijski jezik, u kojem se na osnovu prethodno poznatih tipova podataka mogu kreirati novi, a sve to u cilju da se aplikacije kreiraju metodom dekompozicije glavnog problema. Princip kreiranja novih tipova podataka je da se na osnovu ranije poznatog tipa kreira novi, koji ima iste osobine kao i prethodni tip, a ujedno sadrži neke nove osobine, koje ga razlikuju od prethodnog tipa.
Time se postiže i ušteda u vremenu potrebnom za razvoj aplikacije, jer se kao polazni tip podataka koristi neki prethodni, koji je dovoljno testiran, i već korišćen u dovoljnoj meri, da se njegova implementacija može smatrati pouzdanom. Ovde se pod tipom podataka podrazumeva postojeća klasa, koja sadrži određeni blok podataka članova, kao i relevantni skup funkcija članica klase. Kreirajući novi tip u stvari kreiramo novu klasu na osnovu postojeće. Kažemo da je nova klasa izvedena iz prethodne, i da nasleđuje njene osobine. Prethodna (odnosno polazna) klasa se u tom slučaju naziva osnovnom (engl. base) klasom, a novokreirana se naziva izvedenom (engl. derived).

Klasa se iz osnovne može izvesti na dva načina. To kompozicija (engl. komposition) i metoda nasleđivanja (engl. inheritance). Kompozicija podrazumeva da će izvedena klasa u sebi kao podatak (odn. varijablu) imati objekat neke osnovne klase. Tom lokalnom objektu se u toku rada sa objektom izvedene klase može pristupiti na standardne načine preko operatora '.' (dot) ili '->’ (arrow operator), kao kada se radi sa nestiranom strukturom. Kreiranje izvedene klase iz osnovne primenom metode kompozicije se efikasno može primetniti u radu sa programskim jezikom Visual C++ kod kreiranja složenih dijaloga, jer će sve kontrole unutar dijaloga biti predstavljene objektom osnovne klase unutar novokreiranog dijaloga. Posebno je važno pitanje inicijalizacije objekata osnovne klase...

SADRŽAJ :

1 Uvod 2
2 Nasleđivanje u C++ 3
2.1 Javno nasleđivanje 4
2.2 HAS-A pomoću kompozicije 5
2.3 HAS-A pomoću privatnog nasleđivanja 6
2.4 Nasleđivanje (generalizacija/specijalizacija) 8
3 ZAKLJUČAK 10
4 LITERATURA 11


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:49 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Nasledjivanje derrick 0 1,821 20-06-2018 01:51 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: