Narkomanija kod mladih - socijalni rad sa mladima

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Narkomanija kod mladih - socijalni rad sa mladima
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz biologije, sociologije, psihologije ,filozofije , ekologije, fizike, geografije, Istorije i hemije.


Zloupotreba droga je prije svega socijalni, pa zatim medicinski problem. Droga je proizvod do kojeg se danas relativno lako dolazi. Načini na koji mladi dolaze do droge su najčešće preprodajom droge za dnevne potrebe, prostitucijom, krađom, prošnjom ili obijanjem apoteka.
Ovo sve ukazuje na povećanje broja maloljetnih delinkvenata. Droga se danas može naći čak i u dvorištima osnovnih škola. Uloga socijalnog radnika u budućnosti mora biti velikog djelovanja na ovaj društveni fenomen, koji se kod nas svakim danom širi.
Narkomanija je problem pred kojim se ne smiju zatvarati oči. Samo široka i kontinuirana akcija svih segmenata društva od porodice, socijalnih, zdravstvenih, obrazovnih institucija preko organa unutrašnjih poslova može spriječiti da narkomanija i njene posljedice ne razore i onako ne baš sasvim zdravo tkivo društva.
U društvu kakvo je naše u tranzisciji, korumpirano bez izgrađenih društvenih relacija i sa ekonomsko-socijalno uništenom porodicom, kao osnovnom ćelijom društva, problem narkomanije se „gura pod tepih“.
U Bosni i Hercegovini zloupotreba droga prisutna je već desetak godina i ima obilježja masovnog fenomena, koji je prije svega karakterističan za mlade, odnosi se na društvenu devijaciju i delinkvenciju, u pozadini kojeg stoji snažan pomno organizovan narko-kriminal...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:37 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Socijalni rad i altruizam derrick 0 1,736 09-03-2014 12:31 AM
zadnja poruka: derrick
  Socijalni rad i obitelji derrick 0 2,278 09-03-2014 12:29 AM
zadnja poruka: derrick
  Socijalni rad sa starijim osobama derrick 0 2,280 09-03-2014 12:28 AM
zadnja poruka: derrick
  Humanistički uticaji na socijalni rad derrick 0 1,242 21-09-2013 02:57 PM
zadnja poruka: derrick
  Socijalni rad u lokalnoj zajednici 2 derrick 0 1,263 21-09-2013 10:59 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: