Mreža ravnopravnih računara

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Mreža ravnopravnih računara
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U mrežnoj arhitekturi ravnopravnih računara (peer-to-peer, ili P2P), svaki računar (radna stanica) ima podjednake mogućnosti i odgovornosti. Nema servera, a računari su jednostavno povezani medjusobno u radnoj grupi, da bi delili datoteke, štampače i pristup Internetu. To je praktično za radne grupe od dvanaest računara ili manje, što je često u mnogim SOHO okruženjima, gde svaki PC računar radi kao nezavisna radna stanica koja pamti podatgke na svom sopstvenom čvrstom disku, ali može i da ih deli sa svim drugim PC računarima u mreži.

Softver za mreže ravnopravnih računara je uključen uvećini modernih operativnih sistema za stone računare, kao što su Windows i Mac OS, bez potrebe da se kupuje specijalni "mrežni" softver.

U mnogim malim kancelarijama i preduzećima postoji potreba za jednostavnom mrežom ravnopravnih korisnika. U situacijama kada bezbednost nije presudna, a postoji 10 ili manje računara, mreža ravnopravnih korisnika može da predstavlja najisplativije rešenje. U ovakvim mrežama su sve radne stanice ravnopravne i mogu biti i klijenti i serveri. Najčešće se u ovakvim mrežama zajednički koriste samo datoteke i štampači. Većina najpopularnijih operativnih sistema ima ugrađen softver neophodan za konfigurisanje mreža ravnopravnih korisnika. . .

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 MREŽA RAVNOPRAVNIH RAČUNARA 4
1.1 Klijent-server 4
1.2 P2P računarstvo 4
1.3 Uporedne karakteristike serverskih i mreža ravnopravnih računara 7
1.3.1 Prednosti i mane svake konfiguracije 9
ZAKLJUČAK 10
LITERATURA 11PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:13 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Struktura računarskih mreža derrick 0 1,240 08-02-2014 12:40 AM
zadnja poruka: derrick
  Performanse računara Maja 0 1,511 08-03-2012 02:43 PM
zadnja poruka: Maja
  Arhitektura računarskih sistema i mreža Maja 0 2,370 08-03-2012 01:06 PM
zadnja poruka: Maja
  Maturski rad - Računalna mreža ZAPREŠIĆ.NET erik_bananamen 0 1,401 26-05-2011 12:10 AM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Zaštita personalnih računara Dzemala 0 1,791 18-02-2011 12:15 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: