Monitoring hrane

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,089
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Monitoring hrane
Uvod

Mikroorganizmi obuhvataju veliku grupu sitnih i većinom ljudskom oku nevidljivih organizama. Za njihovo proučavanje neophodno je koristiti mikroskop. Velika većina mikroorganizama spada u protiste, tj. one mikroorganizme koji se sastoje od samo jedne ćelije. Danas postoji podjela po kojoj se u mikroorganizme ubrajaju i neki tkivni organizmi kod kojih su ćelije već grupisane u tkiva. Prva znanja o mikroorganizmima počela su proučavanjem nekih zaraznih bolesti, jer su za čovjeka bili najvažniji upravo ti mikroorganizmi koji izazivaju i prenose oboljenja. Još su stari egipćani u 4. vijeku prije nove ere, primjetili da se neke bolesti prenose sa bolesnih na zdrave osobe ali nisu znali da su za zaraze odgovorni baš neki mikroorganizmi.

Kroz historiju ljudi su uočavali i koristili razne pojave u prirodi za koje su zaslužni mikroorganizmi,kao što su fermentacija, truljenje, i koje su iskorištavali u proizvodnji i čuvanju hrane i pića. Dodaci hrani za životinje su materije, mikroorganizmi ili preparati, osim hraniva, koji se dodaju u hranu ili vodu, radi poboljšanja njene biološke i hranljive vrijednosti, boljeg iskorišćavanja hranljivih sastojaka, produženja trajnosti, efikasnijeg tehnološkog postupka u pripremi smjesa, poboljšanja karakteristika hrane za životinje, poboljšanja karakeristika proizvoda od životinja, bojenja mesa i jaja, kao I povećanja efikansosti zaštite životne sredine.

Sadržaj

1. Uvod .…………1
2.Značaj ekološkog sistema proizvodnje hrane …………..2
3.Monitoring hrane u Bosni i Hercegovini ..…………4
4.Metode za mikrobiološku analizu hrane ..............9
Zaključak .………………..11
Literatura ..……………..12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:32 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kontaminati ,kontaminacija hrane derrick 0 1,527 24-08-2013 11:33 PM
zadnja poruka: derrick
  Nivo i značaj potrošačke orijentacije u organskoj proizvodnji hrane derrick 0 830 23-08-2013 04:17 PM
zadnja poruka: derrick
  Organska proizvodnja hrane derrick 0 2,366 23-08-2013 04:12 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: