Microsoft SQL Server 2003

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Microsoft SQL Server 2003
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz informatike.

Microsoft SQL Server je relacijska baza podataka kojoj je primarni jezik za upite Transact SQL (T-SQL), što znači da osim osnovnih i klasičnih (SELECT tipa) SQL upita dozvoljava i složenije stvari poput mijenjanja programskog toka (IF naredba) i slično. Transact SQL nastao je kao plod suradnje između Microsofta i Sybasea. SQL server je baza podataka koja se smjestila na prag između manjih i srednjih baza.
Microsoft SQL Server 2003 integrirani je sustav za obradu i analizu podataka koji omogućuje organizacijama da pouzdano upravljaju kritičnim informacijama unutar svog poslovnog okruženja. Microsoft SQL server 2003 stabilan je proizvod koji je potvrdio svoje kvalitete već u svojim ranijim izdanjima. Velika količina podržanih aplikacija, kao i mogućnosti razvoja novih funkcionalnosti – garancija je isplativosti korištenja ovog proizvoda.
SQL Server koristi Transact SQL kao implementaciju SQL-92 (ISO standard za SQL, prihvaćen 1992. godine) sa mnogim ekstenzijama. T-SQL uglavnom dodaje dodatnu sintaksu prilikom pisanja procedura, te utječe na podršku za transakcije. Microsoft SQL server i Sybase/ASE obje komuniciraju preko aplikacijski niveliranog protokola imenom „Tabular Data Stream“ ili kraće TDS. TDS je također implementiran od strane FreeTDS-a da bi se omogućilo da što više aplikacija može komunicirati s Microsoft SQL Server i Sybase bazama podataka.
Microsoft SQL također podržava „Open Database Connectivity“, odnosno skraćeno ODBC tehnologiju. SQL Server 2003 posjeduje i podršku za Web servise, tj. za Simple Object Access Protocol, Service Oriented Architecture Protocol odnosno skraćeno SOAP W3C standard. To je izvanredna stvar zato što omogućuje ne Windows klijentima da komuniciraju preko te platforme sa SQL Serverom. U verziji 2005 je izdan i certificiran JDBC API za komunikaciju sa Java aplikacijama. SQL Server također posjeduje i mogućnosti poput mirroringa, clusteringa i snapshots-ova.
Nismo niti svjesni koliko smo svakodnevno u doticaju s bazama podataka. Primjerice, svaki put kad plaćamo kreditnom karticom, pošaljemo SMS, pretražimo internet i sl., koristimo baze podataka. Microsoft je jedan od vodećih proizvođača sustava za upravljanje bazama podataka sa velikim godišnjim rastom udjela na tržištu malih i srednjih sustava. Radi kompaktnosti i besplatnih dodataka koji se lako integriraju s ostalim Microsoft rješenjima (Microsoft Windows, Microsoft Office...), Microsoft SQL Server je jak i neizostavan ODBC sustav.
Posle instalacije ovog paketa mozete se konektovati na neku postojecu bazu.

Alternativno mozete upotrebiti postojeci SQL server racun, za ovo samo izaberite opciju SQL Server Authentication iz Authentication combo box.

Da se pokrene Microsoft SQL Server klikni start > programs > Microsoft SQL Server 2005 > SQL Server Management Studio koji je prozor za rad sa sql serverom. Otvorice se connect to server box tamo izaberite sta vam treba I konektujte se na postojecu bazu. U object explorer prosirite postojecu bazu tako da vam se otvori cvor database.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:07 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Klijent-server arhitektura u komunalnim informacionim sistemima Maja 0 1,669 08-03-2012 02:21 PM
zadnja poruka: Maja
  Seminarski rad - Operativni sistem Microsoft Windows XP erik_bananamen 0 4,627 03-05-2011 11:52 AM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Microsoft office excel 2003 - Tutorial Dzemala 0 2,457 04-04-2011 04:38 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Microsoft office powerpoint 2007 Dzemala 0 2,307 04-04-2011 02:56 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Klijent Server Model Dzemala 0 2,525 17-02-2011 11:23 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: