Lokalna samouprava

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Lokalna samouprava
Maturski, Seminarski , Maturalni ,Masters i Diplomski radovi iz Ekonomije, Finansija, Ekonomike i Elektronsko poslovanje.


Razvoj i integracija informacionih tehnologija i komunikacija mijenja naše društvo i ekonomiju.Danas računari i drugi elektronski uređaji sve češće komuniciraju i kontaktiraju direktno sa drugim uređajima preko mnoštva mreža,kao što je Internet.Potrošači i poslovni sistemi prepoznaju mogućnosti i uviđaju koristi od prihvatanja novih kompjuterski omogućenih mreža.Potrošači sada rutinski koriste kompjuterske mreže da bi identifikovali prodavce,procjenili proizvode i usluge,uporedili cijene i izvršili procjenu tržišta.U poslovanju mreže se koriste još proširenije za usvajanje i projektovanje procesa proizvodnje,tokove nabavke,pridobijanje novih potršača,unutrašnjim operacijama.
Ova elektronska revolucija u našoj ekonomiji izaziva dodatne investicije u ustanove,hardver,softver,održavanja i u ljudski kapital.Konačno,može izmeniti strukturu i učinak ekonomije koliko i uvodjenje kompjutera u prethodnoj generaciji.
Elektronsko poslovanje ili E – business je relativno nov pojam.U 90% slučajeva se pogrešno tumači jer ga ljudi poistovjećuju sa online prodajom i kupovinom.

E-BUSINESS – ELEKTRONSKO POSLOVANJE

Sama riječ elektronsko označava poslovanje putem interneta i elektronskih medija.Početak se bilježi još ranih 70-tih. Nove dimenzije E-business dobija ranih 90-tih komercijalizacijom Interneta i definisan je kao nov način poslovanja tj. kao proces razmjene dobara,usluga i informacija online,putem Interneta.
Brizina razvoja E-business-a dovodi do pojave nove ekonomije – nove ekonomske ere.Time su pomjerene granice i pravila tradicijonalnih načina poslovanja.
Brzina,globalizacija,unapređenje produktivnosti,dolaženje do novih klijenata i dioba znanja među organizacijama i institucijama u ciju ostvarivanja konkurentske prednosti – jesu termini koji određuju elektronsko poslovanje. Sinonim za savremeno poslovanje jeste elektronsko poslovanje!

Definicije osnovnih termina elektronskog poslovanja

e-Commerce (Electronic Commerce EC-elektronska trgovina) je kupovina ili prodaja dobara ili usluga putem Interneta, naročito putem servisa world Wide Web.U praksi se ovaj termin često koristi umjesto termina e-business, što znači poslovanje putem interneta.Termin e-commerce može se definisati i kao proces upravljanja online finansijskim transakcijama od strane pojedinaca ili kompanija.Ovaj proces uključuje kako maloprodajne, tako i velikoprodajne transakcije. Sa marketinškog aspekta, E-Commerce je skoro idealni model komunikacije sa klijentom. Za razliku od konvencionalnih medija, komunikacija sa klijentom preko Interneta je individualna, pa je u takvom okruženju uspjeh gotovo zagarantovan.
Razvojem E- commerca posebno rastu šanse malim kompanijama da se za njih sazna i da ravnopravno sa velikim plasiraju svoje proizvode...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:12 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: