Logistički informacioni sistem kao integralni deo marketing informacionog sistema

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Logistički informacioni sistem kao integralni deo marketing informacionog sistema
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U današnjem svetu nemilosrdne konkurencije svaka stagnacija u razvoju pojedine kompanije je prvi korak prema likvidaciji same kompanije. Cilj svake kompanije je da preko instrumenata upravljanja osigura stalan rast i razvoj i tako poveća svoju sopstvenu vrednost. Pri ostvarenju ovog cilja svaka kompanija, preduzeće mora zadovoljiti očekivanja različitih interesnih grupa kao što su vlasnici kompanije, menadžment, zaposleni, dobavljači, potrošači, vladine institucije i društvo u celini. Ova očekivanja mogu biti finansijske i nefinansijske naravi i pri upravljanju kompanijom, odnosno donošenju odluka važnih za poslovanje u obzir je potrebno uzeti i jedna i druga. Konkurencija i sve bolja informisanost kupaca prisiljavaju kompanije na značajnu promenu strateškog razmišljanja. Kompanije, preduzeća koja žele izgraditi konkurentsku sposobnost na sadašnjim i budućim tržištima moraju promeniti način razmišljanja koji je na njih gledao kao na izdvojeni sistem koji se treba pozicionirati na tržištu što je bolje moguće. U današnjoj poslovnoj okolini na ove subjekte privrednog razvoja je potrebno gledati kao na otvoreni dinamički sistem koji je u neprestanoj interakciji sa svojom okolinom i čiji lanac vrednosti je samo jedan dieo ukupnog lanca vrednosti u kojem sudeluju i dobavljači i kupci kompanije. Tehnološki razvoj, stalno nova tehnološka i naučna otkrića i njihova neposredna primena i ugradnja u proizvode, usluge, organizaciju i način upravljanja, pa i na sam način života, uslovljavaju da permanentna promena i kreiranje novog postaju jedini mogući način egzistencije svake organizacije.

Ekonomsko okruženje u kojem se kompanije nalaze pretpostavlja promenu modela upravljanja i rukovođenja u maniru poslovanja u okruženju promena. Najvećim delom to znači promene u smislu prilagođavanja strategije razvoja i reforme u poslovanju koje trebaju osigurati rast globalnog poslovanja, otvoriti nova radna mesta, kreativno odgovarati na zahteve tržišta. Rast i razvoj poduzeća uveliko je određen sve većim zahtevima modernog potrošačkog društva. Pitanje opstanka usmerava se prema visoko industrijaliziranoj proizvodnji, ubrzanom razvoju novih proizvoda i sve strožim regulativama zaštite potrošača. Snažan tehnološki rast i razvoj, brzina primene novih dostignuća, porast kompleksnosti poslovanja, nužnost prilagođavanja i planiranja samo su neke od karakteristika nemilosrdne borbe za konkurentnost. Svaka se strategija temelji na izgradnji i održavanju konkurentske prednosti. Kompanija može dugoročno kontrolisati svoje suparnike iz industrije samo ako uspe da ostvariti održivu konkurentsku prednost. Potreba uvođenja logistike došla je u uslovima kada ponuda dobara nije mogla podmiriti postojeću potražnju i stoga je zadatak kompanija bio iznaći način povećanja obima proizvodnje i unapređenja proizvodnosti rada. To se postizalo tehničko - tehnološkim razvojem, automatizacijom i racionaliza¬cijom, ali kasnije se javlja problem zasićenosti tržišta. Time se problem iz proizvodnje prebacuje na prodaju čime raste i značaj prodaje i marketinga. . .

Sadržaj :

UVOD 1
1.1 Uloga informacionih sistema u upravljanju logističkim aktivnostima 3
1.2 Tokovi informacija u logističkom lancu snabdevanja 3
1.3 Sistemi za upravljanje lancima snabdevanja (SCM) 4
1.4 Logistički informacioni sistemi kao integralni deo marketing informacionog sistema 5
1.5 Karakteristike informacionog sistema 7
1.6 Pojam ILS (značaj, definisanje i uloga) 9
1.6.1 Komponente i podsistemi informacionog logističkog sistema ILS 10
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 17PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08-04-2011 01:59 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Marketing kao poslovna koncepcija savremenog preduzeća derrick 0 1,428 10-02-2014 01:20 AM
zadnja poruka: derrick
  Uvod u marketing derrick 0 1,440 10-02-2014 12:18 AM
zadnja poruka: derrick
  Marketing istraživanja derrick 0 1,252 12-09-2013 12:31 AM
zadnja poruka: derrick
  Politički marketing 2 derrick 0 987 11-09-2013 11:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Proizvod kao promenljiva u marketing mixu derrick 0 755 11-09-2013 02:14 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: