Krijumčarenje migranata

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Krijumčarenje migranata
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

УВОД


Потрага за бољим условима живота и рада резултирала је досад невиђеним миграцијама становништва из Централне Евроазије и Југоисточне Европе ка земљама Северозападне, Западне и Средње Европе. Основни узроци миграција у сутон двадесетог века јесу разлике у демографском, привредном и технолошком потенцијалу европских држава, тако да су усмерене ка економски и технолошки развијенијим земљама, са слабије насељеним територијама. Будући да је међузависност светске привреде све већа и да је светска привреда све зависнија од мигрантске радне снаге, Међународна организација рада настоји да дефи нише нови међународни економски поредак. Тиме би се решили економски и миграциони проблеми који су прерасли у озбиљне политичке и безбедносне проблеме.

Глобализација сиромаштва условила је прекогранично кретање становништва огромних размера, што је узроковало глобалну кризу миграција, односно немогућност земаља домаћина да апсорбују стране мигранте. Међутим, нису сви у могућности да уживају у благодетима демократије и економског просперитета: „(д)есетине милиона миграционе радне снаге из мање развијених земаља нема одговарајућу правно-политичку и социјалну заштиту, те се над њоме спроводи диференцирана експлоатација. Мигрантска радна снага је укључена у радни процес у оним областима у којима, због међународне конкуренције, треба искористити јефт ину радну снагу за чију је продукцију довољно одвојити минимум средстава. То су, у исто време, најтежи послови у машиноградњи, аутомобилској индустрији, грађевинарству, рудницима и јавни радови”.

Садржај


УВОД
1 Миграције као изазов у савременом свету 5
2 Кријумчарење миграната и трговина људима 11
2.1 Подаци о обиму и структури трговине људима на територији републике Србије 18
2.2 Путеви трговине људима у Европи 21
3 Кријумчарење миграната преко територије Србије 25
3.1 Управљање миграцијама у Србији 25
3.2 Кријумчарење миграната као вид организованог криминала 28
3.3 Нормативно одређење и феноменолошка обележја кријумчарења миграната у безбедносној пракси Србије 30
3.4 Интегрисано управљање границом и систем азилантске заштите 35
ЗАКЉУЧАК 41
ЛИТЕРАТУРА 44


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:16 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  KRIJUMČARENJE I ILEGALNA TRGOVINA KULTURNIH DOBARA -ij Dzemala 0 2,574 10-08-2010 10:01 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: