Kako obrazovanje utiče na razvoj sposobnosti

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Kako obrazovanje utiče na razvoj sposobnosti
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Apstrakt

Ovaj rad se bavi vezom obrazovanja i razvoja sposobnosti. Na koji način se psihičke funkcije mogu razviti i usavršiti obrazovanjem. Da bi se znanje stečeno obrazovanjem primenilo, moraju se steći sposobnosti primene tog zanja. Za obrazovanje je dokazano da utiče i na razvoj inteligencije. Brojni naučni radovi su pokazali da muzičko obrazovanje utiče razvoj brojnih kognitivnih sposobnosti.


Ključne reči: Sposobnosti, transfer znanja, obrazovanje, inteligencija


Uvod

Obrazovanje u najširem značenju predstavlja delo ili iskustvo koje utiče na formiranje uma, karaktera i fizičkih sposobnosti individue. U tehničkom smislu, obrazovanje je proces preko kog društvo na pojedince prenosi akumulirano znanje, veštine i vrednosti iz generacije u generaciju.

Cilj ovog rada će biti upoznavanje sa osnovnim pojmovima vezanim za obrazovanje i sposobnosti čoveka i način na koji obrazovanje utiče na formiranje i razvoj sposobnosti i veština.

Ovaj rad sam izabrao zbog interesantnog i zadivljujućeg uticaja koji obrazovanje ima na razvoj čoveka. Ljudsko biće se rađa kao najbespomoćnije biće među svim vrstama živih bića, ali zahvaljujući učenju i razvijanju svojih sposobnosti može se razviti daleko iznad svih ostalih stvorenja.


Sposobnosti


U svetu se prosperitet i napredak društva uvek vezuju za talentovane i vredne ljude, učenike i studente koji su spremni da se razvijaju i uče kako bi se optimalno razvili u skladu sa svojim mogućnostima, i kako bi te svoje sposobnosti u konkretnim situacijama iskoristili na što bolji način....PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:18 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Obrazovanje - opšta obeležja derrick 0 1,343 06-03-2014 12:47 AM
zadnja poruka: derrick
  Područje aktivnosti za razvoj govora derrick 0 1,553 06-03-2014 12:42 AM
zadnja poruka: derrick
  Razvijanje komunikacijskih sposobnosti dece predškolskog uzrasta derrick 0 1,814 06-03-2014 12:27 AM
zadnja poruka: derrick
  Vaspitanje i obrazovanje lica sa telesnim invaliditetom derrick 0 1,099 19-09-2013 03:30 PM
zadnja poruka: derrick
  Predškolsko obrazovanje u periodu od 1959. do 1968. godine Maja 0 1,456 23-02-2012 03:07 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: