Jačanje emocionalnih kompetencija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,087
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Jačanje emocionalnih kompetencija
UVOD

Definicija kojom se kazuje da se pedagogija bavi vaspitanjem i obrazovanjem bila bi prihvatljiva samo ako bi se pod vaspitanjem podrazumevalo isključivo tzv. vaspitanje u užem smislu, tj. isključivo razvijanje sposobnosti i formiranje pogleda na svet (odnosno oni intencionalni uticaji na razvoj ličnosti koji su sračunati na razvijanje njenih psiho-fizičkih sposobnosti i formiranje određenih komponenata pogleda na svet). Budući, međutim, da vaspitanje ima i svoje šire značenje, koje je, uz to, i daleko uobičajenije od užeg značenja izlišno je uz vaspitanje spominjati i obrazovanje. Osnovno značenje termina vaspitanje jeste ukupnost intencionalnog uticanja na razvoj ličnosti.

Stoga reći da se pedagogija bavi vaspitanjem i obrazovanjem isto je što i tvrditi da joj predmet obuhvata sve intencionalne uticaje na razvoj ličnosti i one od tih uticaja koji se tiču sticanja znanja, umenja i navika. Tvrditi da je pedagogija nauka o vaspitanju i obrazovanju slično je tvrdnji da biologija proučava živu prirodu i biljke. Rečeno se odnosi i na definiciju po kojoj je pedagogija nauka o vaspitanju, obrazovanju i nastavi. Nastava je jedan od oblika vaspitanja, pa kad se kaže da se pedagogija bavi vaspitanjem - podrazumeva se i onaj oblik vaspitanja koji se naziva nastavom. pedagogiju bi trebalo definisati kao nauku o vaspitanju mladih, dok bi andragogiju predstavljala nauka o vaspitanju odraslih. Sporno je, međutim, da li je vaspitanje odraslih toliko specifično, toliko različito od vaspitanja mladih, da je andragogiju, koja se njime bavi. nužno izdvajati iz pedagogije. Dakle, najprihvatljivija je ona definicija kojom se kazuje da je predmet pedagogije vaspitanje (kao ukupnost intencionalnog uticanja na razvoj ličnosti, nezavisno od njenog uzrasta). Pedagogija je, znači, nauka o vaspitanju.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Jačanje emocionalnih kompetencija 4
1.1 Pojam emocionalnih kompetencija 4
1.2 Način jačanja emocionalnih kompetencija 5
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:11 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: