Izrada cjenika i cijena u hotelu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Izrada cjenika i cijena u hotelu
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD

Hotelsko poduzeće je pravna osoba, koja obavlja ugostiteljsko-hotelijersku djelatnost na tržištu, radi stjecanja profita i realizacije vlastitih postavljenih ciljeva. Faza izrade cjenika hotela ključna je za svaki novi hotel. U zavisnosti od tipa i veličine hotela, može da traje mesecima za srednje i veće hotele ili čak i godinu dana za hotele od oko 50 soba. U ovoj fazi šrafe se svi oni zupčanici koji kasnije bez ikakvih problema treba da održavaju rad čitavog mehanizma. Ako tu napravite greške, posledice ćete snositi kasnije, a one često mogu da budu i velike.
Ova faza počinje tiho iako je gradilište već otvoreno i u punom je jeku. Budući da se mnogi pitaju zašto je ova faza bitna, treba naglasiti da je ona najbitnija. U trenutku kada se hotel otvara i kada pretposlednji majstori odlaze iz zgrade, rezervacije već treba da postoje i da prvi gosti budu u hotelu. Hotel se nikada ne otvara kada je 100 odsto gotov: najsitniji radovi uvek se završavaju kada je objekat već počeo da radi. Poenta ovoj faze jeste da se ne gubi vreme, jer se u otvaranje hotela ulažu milionske sume i objekat što pre treba da se nađe na tržištu. Zbog toga i postoje druge faze kao što je post opening, koja takođe traje dugo (od devet do 12 meseci) i u kojoj se završavaju najsitniji zanatski radovi.
U skladu sa planiranim datumom za otvaranje hotela otvara se i ovoj kancelarija. Kancelarija se otvara polako, jer su već prikupljene sve potrebne dozvole (za gradnju, otvaranje), postoji prihvaćen biznis plan, koncept, izgled i ime hotela.

Izradu cjenika hotela vrši obično menadžeri u dogovoru sa budućim direktorom. U nekim slučajevima, doduše retkim, ovoj direktor po otvaranju predaje ključeve direktoru hotela. Ovoj kancelarija po otvaranju obično ima samo generalnog menadžera i još jednog saradnika. Tada priprema hotela počinje da se razvija u više pravaca. Prvo se zapošljava sledeći nivo visokog menadžmenta budućeg hotela: prvi čovek prodaje i marketinga, finansija, F&B sektora i room division. Po započinjanju ovoj faze raspolaže se određenim budžetom. Finansije koje su na raspolaganju, a koje detaljno planira GM, moraju da prate sva ulaganja u hotel i da, između ostalog, obuhvataju sve što je neophodno: od iznajmljivanja prostora za kancelarije, preko personala, do marketinškog materijala. U ovoj fazi pravi se i organizacioni skelet hotela, koji već postoji u biznis planu, ali sada polako dobija finalni oblik. Nakon što smo doveli top-menadžment, počinje da se formira i HR služba koja polako odabira ostatak menadžmenta, i to od vrha nadole.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Izrada cjenika i cijena u hotelu 4
1.1 Izbor cijene za hotel 4
1.2 Metode izbora cijena 5
2 Predviđanje troškova 6
2.1 Odnos cene i troškova 6
2.2 Plan troškova 7
3 Izrada cjenika prema troškovima hotela 7
3.1 Troškovi standardizacije 8
3.2 Materijalni troškovi 8
3.3 Mere za smanjenje troškova 9
4 Realizacija cjenika 10
4.1 Otvaranje hotela 11
4.2 Kontrola cjenika i cijena u hotelu 13
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:29 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: