ISO standard u preduzeću Interhem Company

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
ISO standard u preduzeću Interhem Company
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Iako je uticaj standarda u svakodnevnim aktivnostima često nevidljiv, oni čine ogroman doprinos u gotovo svim aspektima našeg života. Svi mi unapred podrazumevamo da će proizvod koji kupimo kvalitetom odgovarati našim zahtevima, da će biti kompatibilan sa uređajima koje već posedujemo, da će ispunjavati pretpostavljene kriterijume bezbednosti, pouzdanosti i efikasnosti, kao i obezbeđivati svaku od tih pogodnosti po odgovarajućoj ceni.

Međunarodna organizacija za standardizaciju, ISO (International Organisation for Standardisation), je najveća svetska institucija za razvoj standarda i predstavlja mrežu nacionalnih instituta u 156 zemalja, na bazi jedan član - jedna zemlja, sa sedištem u Ženevi u Švajcarskoj gde se ceo sistem koordiniše. Iako je ISO nevladina organizacija, mnogi članovi nacionalnih instituta su ili imenovani od strane izvršnih vlasti u svojim zemljama ili su u isto vreme članovi tih izvršnih vlasti. Samim tim, ISO predstavlja organizaciju u kojoj se konsenzusi postižu na bazi rešenja koja odgovaraju zahtevima kako poslovnih, tako i drugih interesnih grupa kaošto su potrošači ili državna uprava.

Naime, usvajanje ISO standarda za poslovne korisnike znači da dobavljači mogu da baziraju razvoj svojih proizvoda i usluga na specifikacijama koje imaju široku prihvaćenost u njihovim sektorima, što znači da poslovni subjekti koji koriste međunarodne standarde mogu da se takmiče sa konkurentima na tržištima širom sveta. Za državne uprave, međunarodni standardi obezbeđuju tehnološku i naučnu bazu koja omogućava kreiranje zdravstvenog, bezbednosnog, ekološkog i pravnog okvira. Za potrošače, postojanje globalne kompatibilnosti tehnologija koja se postiže primenom međunarodnih standarda na razvoj proizvoda i pružanje usluga donosi mogućnost značajno šire ponude, kao i pozitivne efekte konkurentske borbe između dobavljača. Pored toga, samačinjenica da proizvod ili usluga odgovara međunarodnim standardima pruža garanciju njihove bezbednosti, kvaliteta i pouzdanosti i samim tim neku vrstu sigurnosti za potrošače.

Primer primene ISO standarda bice prikazan u ovom radu na preduzece „INTERHEM COMPANY“ Beograd, Srbija.

MODEL POSLOVA U PREDUZEĆU INTERHEM COMPANY

Elementi vezani za ISO 9000:2000 treba da omoguće da se izvrši definisanje onih poslova u preduzeću koje utiču na postizanje pogodnosti proizvoda ili usluga u upotrebi i to u svim fazama tzv. "životnog ciklusa". Podršku ovakvim aktivnostima daje i odgovarajući tehnički preduslovi definisani u okviru korišćenja Intraneta. Potrebno je definisati sve poslove počev od aktivnosti top menadžmenta, pa preko marketinga, razvoja, nabavke, planiranja i upravljanja proizvodnjom, kontrolisanja i ispitivanja, prodaje, do sevisirana i isključivanja iz upotrebe. Ceo ovaj ciklus završava se povratnom informacijom u cilju poboljšanja kvaliteta novog proizvoda.

Rezultat aktivnosti vezanih za sprovodjenje standarda ISO 9000:2000 treba da bude poboljšan proizvod ili usluga pri tom imajući u vidu:

•utvrdjivanje potreba i očekivanja kupaca ili korisnika,
•planiranje aktivnosti u preduzeću i
•preispitivanje i ocenjivanje ispunjenja postavljenih ciljeva.

I ovde će se naglasiti da je IDEF0 termin aktivnost definisana kao termin posao. Poslovi se hijerhijski dele na: poslovne funkcije, poslovne procese, procese i aktivnosti.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05-05-2010 11:28 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Thesis format standard xy8797 0 725 24-12-2012 07:47 AM
zadnja poruka: xy8797
  Uloga strategijske kontrole u preduzeću Maja 0 1,797 02-02-2012 01:41 PM
zadnja poruka: Maja
  Organizacija finansijske funkcije u preduzeću Maja 0 3,103 30-01-2012 06:22 PM
zadnja poruka: Maja
  Ekonomsko finansijska analiza u trgovinskom preduzeću ptp „ni-com“ derrick 0 956 12-01-2012 03:01 AM
zadnja poruka: derrick
  Promena organizacione strukture na konkretnom preduzecu firma Enmon iz Zirovnice Vesnica 0 2,162 13-05-2010 01:35 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: