Internet - pojam, nastanak, razvoj, struktura i uporaba

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Internet - pojam, nastanak, razvoj, struktura i uporaba
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz informatike.

Internet je svijetska, javno dostupna mreža koja se sastoji od međusobno spojenih računalnih mreža koje prenose podatke koristeći standardni Internet Protokol (IP).

To je „mreža svih mreža“ koja se sastoji od milijuna manjih, domaćih, akademskih, poslovnih i vladinih mreža koje zajedno nose različite informacije i pružaju različite usluge. Neke od tih usluga su e mail poruke, chat preko interneta, prenošenje podataka i međusobno povezane Web stranice i ostale dokumente World Wide Web-a.
Internet se također može opisati i kao superprometnicom tj. mrežom koja povezuje regionalna čvorišta, a preko njih pojedinačne lokalne računalne mreže.
Internet je svojim razvojem postao sveprisutan pa se tako proširio i na sve gospodarske i društvene dijelatnosti. On se nebi tako lako koristio da njegovi korisnici nemaju na raspolaganju mrežna pomagala.

Tijekom njegova razvoja koristila su se razlićita pomagala, od kojih je do danas daleko največu popularnost stekao World Wide Web– WWW ili kraće web. Web je vrlo prilagodljivo pomagalo utemeljeno na protokolu za prijenos hipertekstovnih dokumenata i njegovim inačicama za prenošenje datoteka.

Web se sastoji od mrežnih stranica, datoteka koje sadrže poveznice na dokumente i resurse dostupne na Internetu. Datoteke koje web prenosi napisane su s pomoću neke od inačica programskog jezika HTML-a i zbog toga su vidljive uz korištenje preglednika (browser), te omogućuju grafičku i hipertekstovnu navigaciju te korištenje multimedije. Uz pomoć alata za pretraživanje, web omogućuje vrlo jednostavnu komunikaciju s umreženim računalima.
Za pristup Internetu potrebno je imati modem, telefonsku liniju, računalo i prigodni softver. Uz pomoć toga, priključenje na neku lokalnu računalnu mrežu ujedno znači i priključenje na sam Internet. Jedino što se mora ispuniti je da ta lokalna mreža mora biti dio Internet mreže.

Putem Interneta je moguće iz bilo koje lokalne mreže na svijetu (koja mora biti dio Internet mreže) uzeti podatak sa bilo koje druge mreže (koja također mora biti dio Internet mreže).
Geografska udaljenost između tih dviju mreža ne čini nikakvu prepreku u njihovoj komunikaciji. Tako, one mogu biti na suprotnim stranama zemaljske kugle i komunicirati bez ikakvih problema. Jedino se sporost javlja kao problem u komunikaciji, jer je logično da će dvije susjedne lokalne mreže puno brže komunicirati nego dvije udaljene.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:48 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Razvoj elektronskog poslovanja, nedostaci i prednosti derrick 0 2,374 08-02-2014 12:53 AM
zadnja poruka: derrick
  Struktura računarskih mreža derrick 0 2,102 08-02-2014 12:40 AM
zadnja poruka: derrick
  Internet aukcije derrick 0 2,605 08-09-2013 01:56 AM
zadnja poruka: derrick
  Internet kampanja derrick 0 2,450 08-09-2013 01:54 AM
zadnja poruka: derrick
  Priključivanje na internet Maja 0 2,021 22-08-2012 01:57 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: