Internet markteting-13

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
zekan Nije na vezi
Senior Member
****

Poruka: 255
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Internet markteting-13
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz marketinga.

Uvod u internet marketing

Internet je stvorio virtualno i globalno tržište oslobođeno granica vremena i prostora. Doprineo je i promeni forme marketinga, od tradicionalnog (masovnog) sa “prosečnim potrošačem” i njemu prilagođenim instrumentima marketinga u marketing miks, u pravcu individualiziranog, prilagođenog (customized), ciljnog (one to one) marketinga. Nova forma marketinga usmerena je na individualiziranog internet potrošača putem neposredne interakcije. Marketing komuniciranje se adaprita promenama diktiranim iz okruženja i zahtevima novog segmenta internet potrošača. Umesto masovnog marketinga na internetu nastaje marketing mase individua, a oglašavanje se transformiše u izbor informacija.

Novo područje marketinga sa istom suštinom su pojmovi online marketing, internet marketing, marketing na internetu. Najčešće se definiše kao zadovoljenje potreba i zahteva potrošača za informacijama, proizvodima ili uslugama, uz adekvatnu finansijsku nadoknadu. Pretpostavka uspešne primene online marketinga je znanje o osnovama sistema i procesa marketinga ili često sad već nazvanog tradicionalnog marketinga. To podrazumeva znanja iz područja marketing istraživanja, planiranja i razvoja proizvoda, distribucije i promocije kao aktivnosti marketinga i o instrumentima marketinga. Dakle, principi i metodi online marketinga potiču od tradicionalnog marketinga a osnovna razlika rezultira u interaktivnosti. Naime, subjekti na strani potrošnje i ponude realizuju dvosmerno komuniciranje. Prodavac bilo kada i bilo gde može da stigne do potrošača: na radnom mestu, kod kuće i sl, kao što i potrošač ima daleko veće mogućnosti za kontaktiranje prodavca.

Online marketing u svom razvoju prolazi kroz određene faze tako da svaka ima neke svoje specifičnosti po kojima se iste diferenciraju. Prvu fazu karakterišu tehničke specifičnosti koje ukazuju na podjednaku mogućnost primene teksta i grafike na internetu. U drugoj, još uvek iste imaju primat kada se intenzivno ističe pogodnost svetske mreže za trgovinu. U trećoj fazi dominacija podjednako pripada tehničkoj i trgovinskoj filozofiji. Na internetu dominiraju promotivni i prodajni sajtovi sa mešovitim uspehom, a razlog toga je nemerenje efekata i istraživanja ciljnih segmenata. Četvrta faza pripada marketing menadžerima koji su preuzeli u svoje ruke internet marketing i merenje efekata istog, kako bi se utvrdio maksimum mogućnosti koji se ovom računarskom tehnikom može ostvariti. U ovoj fazi preduzeća integrišu internet u svoje planove kako bi se marketing potezi međusobno ispomagali.

Značajan broj organizacija gradi velika očekivanja u odnosu na online marketing. Naime, u očekivanju brzog ostvarenja velikog profita mnoge organizacije su stupile na web, verujući statistikama koje su pokazivale da su prosečni internet potrošači oni koji raspolažu sa natprosečnim dohotkom i da su visoko sofisticirani. Međutim, većina organizacija je ipak svesna da je marketing na mreži isto tako dug i naporan proces kao što je u stvarnom svetu. No, internet je od raspoloživih marketing medija ipak najekonomičniji jer funkcioniše sa najefikasnijim iskorišćenjem troškova. Uz to, kako ističe jedan internet-ekspert, internet omogućava uspostavljanje ličnih, dugotrajnih odnosa. Na taj način je olakšano "negovanje svojih potrošača" i primena relationship marketinga.

Sadržaj

Sadržaj ................................................................................................ 2

Uvod u internet marketing ................................................................... 3

Oglašavanje kao osnova online marketinga ....................................... 5

Odluka o internet oglašavanju ............................................................ 7

Pretpostavke uspeha online oglašavanja ........................................... 7

Mogućnosti oglašavanja na web-u ...................................................... 10

Nove forme online marketinga ........................................................... 11

Zaključak ............................................................................................. 12

Literatura ............................................................................................. 13

http://www.maturskiradovi.net/eshop
11:57 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Inovacije u pozorištu – Internet marketing Narodnog pozorišta u Beogradu derrick 0 2,351 10-02-2014 01:29 AM
zadnja poruka: derrick
  Internet marketing - hr derrick 0 2,562 16-01-2013 02:28 PM
zadnja poruka: derrick
  Pojam interneta i internet u službi ostalih masovnih medija - seminarski derrick 0 1,791 12-01-2013 10:47 AM
zadnja poruka: derrick
  Internet marketing izmišljena turistička agencija Maja 0 2,271 19-02-2012 07:02 PM
zadnja poruka: Maja
  Internet i nove tehnologije u odnosima s javnošću - primjer lokalne samouprave Maja 0 2,854 19-02-2012 06:59 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: