Internet i privatnost - hr

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Internet i privatnost - hr
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Internet možemo definirati kao svjetsku komputersku kompjutersku mrežu, sastavljenu od velikog broja manjih, međusobno povezanih računalnih mreža,, koje omogućavaju prijenos inforamacija između kompjutera koji čine mrežu. Računala pojedincano, ali i kompjuteri koji čine računalnu mrežu, bez obzira na tip i načine umrežavanja, spajaju se na različite načine. S jedne strane, prosječni korisnik na internet se spaja najčešće pomoću modema, bez obzira o kojem se tipu modema radi (standardni - klasični modemi, ADSL modemi, i drugo), as druge strane, imamo veze kompjutera koji se obično zovu serveri, hotovi odnosno čvorišta, na koje kompjutere se spajaju prosječni korisnici. Ovi serveri su na različite načine međusobno umreženi, s tim da je jedan temeljnih uvjeta da poslužitelji međusobno budu povezani veoma brzim vezama, a što se najčešće postiže njihovim međusobnim povezivanjem, najčešće putem satelitskih veza, ili optičkim kablovima, s tim, što se neprekidno usavršavaju tehnologije koje omogućavaju sve veće i veće brzine prijenosa podataka.

Svaki server mora obavezno biti povezan sa još jednim kompjuterom, također velike snage, čiji je zadatak da usmjerava protok podataka kroz mrežu i ovi kompjuteri se nazivaju ruter. Usmjerivač ili usmernik (engl. router) je uređaj koji usmjerava podakovne pakete na njihovom putu kroz kompjuternu mrežu pri čemu se taj proces odvija na mrežnom sloju OSI modela. Usmjerivači su u osnovi računala specifične namjene. Danas najčešće govorimo o usmjerivačima u IP mrežama, jer je njihova najveća primjena upravo za potrebe najveće kompjuterne mreže danas - Interneta. Osnovni zadatak koji usmjerivači obavljaju je da za svaki paket koji pristigne na neko od mrežnih sučelja na usmjerivaču provjere odredišnu IP adresu, u svojoj tablici usmjeravanja pronađu gdje treba preusmjeriti taj paket te ga onda proslijede na odgovarajuće sučelje. . .

Sadržaj:

UVOD 3
1.1 Zaštita privatnosti pri internet transakcijama 4
1.2 Specifikum internet komunikacije - virtualna komunikacija 7
1.3 Oblici internet komunikacije 9
1.4 Zaštita privatnosti na internetu 12
1.5 Virtuelno okruženje i pretnje zaštiti privatnosti 14
1.6 Nadzor nad tehnologijama za nadzor 17
ZAKLJUČAK 19
LITERATURA 20PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:59 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Društvene mreže - Facebook - hr derrick 0 1,989 08-02-2014 01:02 AM
zadnja poruka: derrick
  Internet aukcije derrick 0 1,731 08-09-2013 01:56 AM
zadnja poruka: derrick
  Internet kampanja derrick 0 1,571 08-09-2013 01:54 AM
zadnja poruka: derrick
  Priključivanje na internet Maja 0 1,245 22-08-2012 01:57 PM
zadnja poruka: Maja
  Privatnost na mreži Maja 0 994 22-08-2012 01:55 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: