Intermedija d.o.o. - biznis plan

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Intermedija d.o.o. - biznis plan
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

„Intermedija D.O.O.“, preduzeće za uvoz i distribuciju panela i aluminijumskih ploča, osnovano je 2002. godine, na temeljima duge i bogate tradicije ka modernom gradjevinarstu. Preduzeće je locirano u Novom Sadu, u Srbiji.
Osnovni cilj preduzeća „Intermedija D.O.O.“ je da stalno uvozi i prodaje proizvode vrhunske, svetske klase kvaliteta koji će u potpunosti zadovoljiti potrebe sadašnjih i potencijalnih, budućih kupaca, a koji će biti na višem nivou od konkurentskih proizvoda i koji će dugoročno obezbediti prihode preduzeća na zadovoljavajućem nivou.
U hali za sklapanje, sečenje montirani su paneli za smeštaj velikog broja artikala, a u hali za primarnu obradu nalazi se materijal gde sve utvrđene operacije obavlja samo jedan radnik u smeni, jer je celokupan postupak automatizovan.
U hali montirane su tri linije za sečenje.
U sastavu ovog objekta su i odgovarajući prostori za skladištenje gotovih proizvoda i prateće službe.
Godine 2005. postignuti su odlični rezultati u izvozu, osvojeno je više novih tržišta.
U njegovim savremeno opremljenim objektima godišnje može da se uveze, preradi i doradi veliki broj panela i aluminijumskih ploča.
Ovo preduzeće sada broji 3 radnika i od osnivanja pa do današnjeg dana je prošlo kroz nekoliko razvojnih etapa i postala jedna od vrhunskih kompanija u Srbiji.

Strateške odrednice preduzeća

Razmatrajući osnovne odrednice preduzeća , s pravom se smatra da je osnovni biznis preduzeća kreiranje tržišta i na tim osnovama ostvarivanje rasta, što je „Intermedija D.O.O.“ od svog osnivanja do danas prihvatila i implementirala sa puno uspeha, kreirajući satisfakciju i vrednost kako za vlasnike i zaposlene, tako i za svoje kupce.
Ako se rast i razvoj preduzeća razumeju kao prilagođavanje njegove veličine i strukture delatnosti novim okolnostima kako bi se efikasnije ostvarivala misija, onda je njegova vitalnost prevashodno određena sposobnošću menadžmenta da identifikuje i blagovremeno iskoristi šanse, te da kroz promene minimizira opasnosti koje nastaju u dinamičnoj evoluciji faktora okruženja.

Struktura i hijerarhija zaposlenih

Ispitivanje hijerarhije i strukture radnih vrednosti u preduzeću „Intermedija D.O.O.“ jedne velike industrijske organizacije dalo je sledeće važnije rezultate: Hijerarhija tretiranih radnih vrednosti pokazuje da su najznačajniji ciljevi koji se nastoje postići kroz radnu ulogu: razvoj ličnosti i ekonomsko obezbeđenje. Najmanje su u tom smislu značajni autoritet i rizik. Analizom faktorske strukture tretiranog skupa radnih vrednosti utvrđeno je pet interpretabilnih faktora. To su: razvojna orijentacija, socijalna orijentacija, karijeristička orijentacija, individualistička orijentacija i utilitaristička orijentacija. Ovim su potvrđene teorijske pretpostavke o višefaktorskoj strukturi radnih vrednosti. Kako o postojanju razvojne, socijalne i utilitarističke orijentacije izveštavaju i druga ispitivanja strukture radnih vrednosti, egzistenciju ovih činilaca možemo prihvatiti sa znatnom izvesnošću. Postojanje individualističke i karijerističke vrednosne orijentacije, što je nalaz ovog istraživanja.

Informacione tehnologije u preduzeću

Tehnološka budućnost pošte usko je povezana sa brzim razvojem informacione tehnologije i komunikacije. Tradicionalna pošta sa dosadašnjim načinom poslovanja nema velike šanse za preživljavanje u tržišnim uslovima. Smisao informatizacije preduzeća jeste osposobljavanje za brzo reagovanje na događaje u sredini.
Fleksibilnost preduzeća se ne može zamisliti bez uvođenja i primene IT. Može se reći da je fleksibilnost organizacije izbacila IT na prvo mesto na listi situacionih faktora koji oblikuju organizacionu strukturu preduzeća.Informatizovano preduzeće je sposobno da brzo reaguje , dođe do informacije brže, i da, pri tom, ostvaruje bolji kvalitet usluga.

Poslovna aktivnost preduzeća

•Strategiju obavljanja bilo kojih poslovnih aktivnosti u firmi možemo podeliti na tri načina Big Grina li se cilj može svrstati u marketinške ciljeve,koliko taj funcionalni aspekt poslovnog upravljanja ima dodirnih tačaka sa marketing poslovnom funkcijom i na koji način se specijalizovani upravljački aspekt može koristiti kao efikasno marketinško i strategijsko oružje kao važna poslovna aktivnost.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:19 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Plan projekta derrick 0 1,462 07-08-2013 10:16 PM
zadnja poruka: derrick
  Finansijski plan SOJAPROTEIN Maja 0 2,011 02-02-2012 02:02 PM
zadnja poruka: Maja
  Biznis plan za Otvoreni Akva park u Bijeljini Maja 0 2,664 02-02-2012 01:55 PM
zadnja poruka: Maja
  Finansijski plan MK GROUP Maja 0 1,907 30-01-2012 04:08 PM
zadnja poruka: Maja
  Biznis plan Sportska oprema Maja 0 3,203 30-01-2012 04:02 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: