Inkluzija lica ometenih u razvoju

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,096
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Inkluzija lica ometenih u razvoju
Predmet istraživanja

Osnovni problem koji se obrađuje u ovom istraživanju jeste problem socijalne inkluzije dece sa razvojnim smetnjama koja nastavu pohađaju još uvek u specijalnim odeljenjima osnovne škole, pri čemu ćemo ispitati potrebu za uvođenjem posebne službe za rad sa mentalno zaostalom decom i njihovim roditelјima čiji rad bi obuhvatao različite segmente razvoja i socijalizacije ove dece u koji bi, nužno bila uklјučena šira lokalna sredina.

Opšte prihvaćena definicija inkuzije ne postoji, a zanačenje termina se menjalo tokom godina. Često se mejnstriming (mainstreaming) i integracija, termini kojima su ranije označavani programi u kojima su deca s ometenišću smeštena zajedno s decom tipičinog razvoja (TR), koriste kao sinonimi inkluzije, iako se podjednako često ukazuje da ovi termini imaju različita značenja. Tako ima autora koji navode da termini "integracija" i "mejnstriming" imaju isto značenje, koje se razlikuje od termina "inkluzija". Prema njima inkluzija znači da su deca s ometenošću smeštena u redovne razrede tokom čitavog školskog dana, dok u mejnstrimingu učenici s posebnim potrebama deo školskog vremena provode u specijalnim obrazovnim programima, ali se u maksimalno mogućoj meri uključuju u redovne razrede.

Sadržaj:

1 Predmet istraživanja 3
2 Problem i cilj istraživanja 5
3 Hipotetički okvir 6
4 Metodologija i instrumenti istraživanja 6
5 Zaključna razmatranja 7
LITERATURA 8


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:01 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Uloga oca u razvoju deteta Dzemala 0 2,385 17-08-2011 06:15 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Deca ometena u razvoju i likovno vaspitanje Dzemala 0 3,908 12-06-2010 03:31 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: