Informacioni sistemi na turističkim brodovima - esej

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,097
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Informacioni sistemi na turističkim brodovima - esej
UVOD

Jedna od osnovnih karakteristika savrijemenih brodova za pomorska krstarenja ogleda se u tome što brod postaje destinacija za sebe. Posebne vrsta krstarenja - krstarenja oko svijeta, tematska krstarenja, pustolovna krstarenja (ekspjedicijsko-istraživačka, krstarenja jedrenjacima i ostalim specijalizovanim brodovima), mini krstarenja kao i segment “incentive” krstarenja i konferencija - danas su sve češći na tržištu i privlače veliko zanimanje putnika. Upravo različitost vrsta pomorskih krstarenja omogućuje putnicima s posebnim interesima da pronađu prostor za sebe, ali istovrijemeno daje i određenu posebnost samom brodu. Takođe, ova diverzifikacija ide u prilog otklanjanju i nadvladavanju stereotipnih predstava koje se, još uvijek, vezuju za krstarenja.

Izgradnja novih, velikih brodova za krstarenja te opšti rast ponude kapaciteta i širenje tržišta, imaju za posljedicu smanjenje cijena krstarenja u određenim segmentima ponude, tako da ona postaju dostupna sve širem broju potencijalnih korisnika. Prosečni konzumenti kružnih putovanja više nisu penzioneri – danas su to mahom parovi, osobe od pedesetak godina, sa univerzitetskim obrazovanjem i natprosečnim primanjima, koji na kružno putovanje vode cijelu porodicu, a procjenjuje se da će se prosečna starosna granica u idućem razdoblju i dalje postupno smanjivati. Od kada je kruzing prestao da bude namjenjen samo ,,povlaštenima” i postao proizvod masovnog turizma, sve je učestalija pojava ponovljenih putovanja kruzerima, čak i na istim itinererima. Ta činjenica ima uticaja na sljedeće: prvo, smanjuje se broj silazaka putnika u destinacijama koje kruzeri obilaze, drugo, putnicima se stalno mora nuditi nešto novo (na brodu i u destinacijama), kako bi i oni koji su na ponovljenim putovanjima bili što zadovoljniji i treće, moraju se osmišljavati novi itinereri, namjenjeni posebnim željama pojedinih tržišnih segmenata.

Sadržaj

UVOD 1
Sažetak 2
1 Informacioni sistemi 2
2 Informacioni sistemi na turističkim brodovima 4
2.1 Implementacija informacionih sistema za nadzor i upravljanje 4
2.1.1 Nabavka opreme 6
2.1.2 Korisnički zahtevi 7
3 Primjer slučaja – kompanija Fidelio Cruise 9
ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 14


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:18 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Informacioni sistem prodaja bele tehnike derrick 0 2,487 07-09-2013 11:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistem prodavnice računara - uml - baza - c# derrick 0 3,019 07-09-2013 11:21 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistemi u menadžmentu derrick 0 2,436 07-09-2013 11:16 PM
zadnja poruka: derrick
  Integrisani informacioni sistemi derrick 0 2,109 07-09-2013 11:12 PM
zadnja poruka: derrick
  Informacioni sistem studentskog restorana derrick 0 2,078 02-10-2012 11:54 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: