Industrijska klanica Agroživ a.d Pančevo

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Industrijska klanica Agroživ a.d Pančevo
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Spletom niza okolnosti, proizvodnja i plasman mesa i mesnih preradjevina, danas u eri kampanje kvaliteta i prorodne – kako je još zovu "zdrave hrane", postaje u našoj zemlji sve više problematična. Ipak postoje klanice koje su sačuvale kontinuitet i nadu u bolju perspektivu industrije mesa. Osnov i početak razvoja je primarna proizvodnja, tj. sirovinska baza i kapital firme da organizuje proizvodnju i plasman. Porast broja grla stoke za klanje i povećanje proizvodnje mesa po zaklanom grlu-smanjenje klanja mladih i lakih kategorija stoke, prelaz na intentzivni tov, jesu važni ali ne i jedilni iperativi današnjice.

Pored stočarskom proizvodnjom kao važnom karikom u lancu proizvodnje mesa postavlja se zadatak primarne savremenih metoda selekcije i zootehnike čime se unapredjuje sposobnost najzastupljenijih rasa u pogledu proizvodnje mesa. Perspektiva izvoza mesa će više zavisiti od mogućnosti domaće industrije mesa da proizvodi viškove i kvalitet koji odgovara svetskih standardima, nego od mogućnosti plasmana.
Proizvodnja peradi je postala intenzivnija i predstavlja dobru perspektivu za razvoj industrije mesa naše zemlje...

Karakteristike industrijskih klanica

To su industrijska preduzeća koja se bave klanjem stoke i što potpunijem iskorišćvanjem i preradom osnovne sirovine, proizvodeći na taj način širok asortiman obradjenog mesa, proizvoda od mesa, tehničkih proizvoda. Kao što se vidi, termin klanica nije adekvatan za moderne objekte industrije mesa u kojima se, pored klanja stoke i primarne obrade mesa, vrši prerada u različite finalne proizvode.

Industrijske klanice locirane su, obično u središtima jake sirovinske baze. U industrijskim klanicama moraju da budu ostvareni svi neophodni higijensko-sanitarni uslovi pri proizvodnji mesa i proizvda od mesa, pa u ovom pogledu, preduzimaju i raniju sanitarnu ulogu komunalnih klanica. Industrijske klanice su znatno većeg kapaciteta od komunalnih, a veći kapaciteti stvaraju potpunije mehanizacije proizvodnih procesa, zanatski ručni rad se zamenjuje mašinskim, što povećava produktivnost, omogućuje da proizvodni procesi teku kontinuelno, a da proizvodne operacije budu što više sinhronizovane.
Podela rada u industrijskim klanicama na pojedine operacije i postupke doprinosi ne samo većoj produktivnosti nego većem stepenu uvežbanosti i ujednačenosti u radu.

Razlika izmedju industrijske klanice i mesnih kombinata je u tome što se mesnim kombinatima javljaju integrisani pogoni za dovodjenje svih sporednih proizvoda klanja do finalnog oblika.
Industrlijske klanice se prema kapacitetu dele na: male, srednje i velike.
Po stepenu prerade sporednih proizvoda, industrijske klanice se mogu podeliti na: ...PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
21-01-2011 03:46 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: