Gustav Klimt

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,085
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Gustav Klimt
Uvod

Klimt je austrijski slikar i dekorater. Istaknut predstavnik bečke Secesije. Slika većinom alegorijsko-simboličke kompozicije sa nagim figurama i u plošno apliciranim dekorativnim kolorističkim skalama. Njegova ornamentalna faktura i karakteristična stilizacija utjecala je tkz. Jugent stil u umjetničkom obrtu.
Cilj ovog istraživačkog rada je bilo donijeti zaključke o umjetničkom radu Gustava Klimta sa crticama njegovog privatnog života. Rad se sastoji od pet poglavlja.

Prvo poglavlje prati mladenaštvo Gustava Klimta i njegovo stvaranje tokom tog perioda. Već kao mlad se dokazao kao vrstan slikar koji se bavio u suradnji sa svojim bratom i prijateljem u oslikavanju unutarnjosti javnih građevina. Beč u kojem je odrastao i djelovao je cvjetao u svakom segmentu samo što mu je falio revolucionarni duh umjetnosti. Klimt se suprotstavljao tadašnjim nametnutim principima umjetnosti. Ova faza njegovog odvajanja od konzervativnog načina slikanja i suprotstavljanja tadašnjim bečkim principima umjetnosti je istraživan u drugom poglavlju maturalnog rada. Osniva Bečku secesiju i odvaja se od tradicionalizma, prikazuje nage žene što je u ono doba bilo nedopustivo.

Sadržaj

Uvod………………………………1
1. Djetinjstvo i doba tradicionalizma……………...2
2. Osnivanje Bečke secesije i period buntovnog stvaralaštva………..6
3. Zlatna faza i napuštane Secesije…………….12
3.1. Faza egzotičnih detalja i pozitivnih kritika………….15
4. Kraj zlatne faze i prelazak na šarene i cvjetne motive…….17
5. Odlazak Gustafa Klimta…………19
Zaključak………………………20
Literatura………………………21


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09-02-2014 01:15 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: