Fenomeni globalnih ekonomskih divova

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,096
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Fenomeni globalnih ekonomskih divova
UVOD

Globalizacija i Internet simbolizuju duh vremena na početku novog milenijuma i podrazumevaju posmatranje sveta "novim očima". Internet kao "mreža svih mreža" predstavlja metaforu novog digitalnog doba. Pored toga što je Internet mreža, on je i softver, i novi interaktivni masovni medij, i u krajnjoj instanci implicira nov način razmišljanja i novu kulturu. Sa ekonomskog aspekta je značajno da je Intenet najbrže rastući prodajni i marketinški kanal u istoriji i najefikasnije komunikaciono sredstvo na svetu.

Promene koje doživljavaju preduzeća svih veličina u uslovima Internet ekonomije se po važnosti porede sa promenama koje su se dešavale u vreme industrijske revolucije. Dok je industrijsko doba krakterisala transformacija fizičkih resursa, informaciona ekonomija podrazumeva da su dominantni resursi informacije i znanje. Smatra se da će se uspeh privrede XXI veka bazirati na " 3I ": informacijama, idejama i inteligenciji. Nov konkurentski pejzaž podrazumeva kvalitativne promene u upravljanju poslovanjem i u načinu kako preduzeća konkurišu. Evidentno je povećanje tražnje za uslugama, kao i ekspanzija elektronske trgovine preko Interneta, koja predstavlja afirmaciju novog trgovinskog obrasca. Zahvaljujući Internetu došlo je do rušenja barijera prostora i vremena, pri čemu se smanjuje značaj fizičke lokacije preduzeća.

Sadržaj :

UVOD 1
1 Društvene mreže 3
1.1 Facebook 5
1.2 Twitter 6
1.3 LinkedIn 6
1.4 MySpace 7
1.5 Google 7
1.5.1 Google mreža 10
1.5.2 Google adwords 12
1.6 Značaj društvenih mreža za poslovanje kompanije 14
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 17


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:32 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: