Dvanaesta direktiva EU

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Dvanaesta direktiva EU
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Cilj Prve direktive je da dostigne visok nivo uspešnog funkcionisanja i da garantuje pravo na slobodno osnivanje kompanija. Rimskim ugovorom, garantovano je pravo na osnivanje kompanija ukoliko je ono u skladu sa zakonikom određene države članice EU i ukoliko kompanija poseduje registrovan kancelarijski prostor u okviru teritorije EU. U praksi, to znači sledeće:

• Kompanije su međusobno priznate u svim državama članicama;
• Kompanije na teritoriji jedne zemlje članice, a i one koje su osnovane i na teritoriji neke druge zemlje članice, nisu u obavezi da ispune nikakve dodatne zahteve, osim onih koji važe za domaće kompanije.

Ugovorom se takođe zahtevalo međusobno usklađivanje državnih zakona. U ovom slučaju, trebalo se voditi precizno navedenim pravnim sredstvima. Zadatak tog usklađivanja je bio da svede na minimum određene rizike, koji bi mogli da proiziđu iz značajnih razlika u zakonima članica EU i da doprinese zaštiti akcionara, poverilaca i, generalno, treće strane.

Začetak savremenog zakona o preduzećima vezuje se za 19. vek, odakle potiču obrasci za regisraciju koji su zavedeni kao akti (rešenja). Proces je kao rezultat proizveo preplitanje dva pravna principa. Registrovana kompanija, odnosno, pravno lice (bilo da se radi o onim koja već posluju u skladu sa zakonom ili onim koja još nisu ispunili sve uslove) se vodi kao „korporacija“. Sa druge strane, reč je i o fuzičkim licima u njenom okviru.

Položaj u kojem se nalazi kompanija, korporacija, a naročito partnersko poslovanje, se razlikuje u zavisnosti od države do države. Sam termin „kompanija” sugeriše da je reč o određenom broju ljudi koji su udruženi zbog jednog zajedničkog interesa ili više njih. U svakodnevnoj komunikaciji, ovaj termin obično podrazumeva udruživanje zbog ostvarivanja ekonomskih ciljeva. Po engleskom zakonu, postoje dva glavna tipa organizacija, kada je reč o poslovanju: kompanija i partnersko poslovanje. Situacije je drugačija u evropskom pravu, ali opet, i to zavisi od državnog zakona. Problem je kako postići minimalnu sličnost kada je reč o pravnom statusu, pravima vlasnika i drugim, važnim pitanjima.
Nakon formiranja Evropske zajednice (kasnije EU), bilo je mnogo pokušaja da se zakoni usklade, pogotovo kada je reč o zakonu o preduzećima. Može se reći da on konačno poprima adekvatnu formu...PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10-06-2010 12:56 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Budžet i finansijska perspektiva EU derrick 0 884 08-03-2014 01:23 AM
zadnja poruka: derrick
  Institucije EU 2 derrick 0 770 21-09-2013 01:38 AM
zadnja poruka: derrick
  Državljanstvo EU i položaj BIH prema EU derrick 0 1,260 21-09-2013 01:32 AM
zadnja poruka: derrick
  Intelektualna svojina u Srbiji i EU Maja 0 1,361 23-02-2012 09:41 PM
zadnja poruka: Maja
  Osnovni pojmovi evropskog potrošačkog ugovornog prava - EU Dzemala 0 1,154 13-04-2011 01:29 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: