Drustvena odgovornost poduzeca

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Drustvena odgovornost poduzeca
Maturski, Seminarski , Maturalni ,Masters i Diplomski radovi iz Ekonomije, Finansija, Ekonomike i Elektronsko poslovanje.


Uslijed objektivnih ograničenja i želje za razvojem kritičke misli iz ovog područja unutar ovog poglavlja predstaviti će se cijeli niz različitih pogleda na teorije ovog organizacijskog i menadžerskog fenomena. Dodatni napor je usmjeren ka širini i bogatstvu različitih pristupa, a ne dubini i detalju pojedinih teorija jer svaki od ovih pristupa ima svoje prednosti i nedostatke kada pišemo o društvenoj zbilji i ulozi poduzeća u njoj.

Cilj ovog dijela rada je pokušaj oblikovanja teorijske podloge koja će definirati poslovnu zbilju sadašnjosti i budućnosti a ne objasniti poslovne aktivnosti prošlosti. Ovo područje je bogato, izazovno i intelektualno interesantno. Samim time se i društvena odgovornost poduzeća kao strateški relevantan koncept doživljava kao baza koju poslovni svijet nanovo definira kroz kontinuirani proces pregovaranja i proširivanja granica mogućeg.

Na samo početku nameće se logično pitanje – zašto uopće pisati o društvenoj odgovornosti poduzeća u strateškom kontekstu? Iako je društvena uloga poslovnih organizacija povijesna činjenica tek je u zadnje vrijeme narastao pritisak na poslovne organizacije da preuzmu eksplicitniju i proaktivniju ulogu u društvu. Postoji cijeli niz prednosti sagledavanja ovog iznimno kompleksnog odnosa kako za organizaciju tako i za društvo. Načelno gledajući postoje tri glavna argumenta za takav stav.

Prvo, cijelo područje znanosti koje se bavi organizacijskim ponašanjem i razvojem može izvući ogromnu korist od boljeg razumijevanja ponekad problematičnog odnosa organizacije i društva. Premda debate oko kontrole i dužnosti poduzeća traju od samih početaka organizacijske misli, čini se da to područje stalno dobiva na važnosti. Naime, u zadnje vrijeme gotovo da eksponencijalno raste broj organizacija koje se direktno ili indirektno bave tim pitanjem, konferencija na tu temu, kao i znanstvenih i stručnih publikacija. Kada se promatra poslovno okruženje onda se iz ovog aspekta u primarno razmatranje uzimaju one sile koje djeluju korektivno i/ili poticajno na ulogu poduzeća u društvu. Slaže li se netko ili ne s aktivističkim inicijativama u ovom slučaju i nije toliko važno, ključno je kako danas takve i slične inicijative imaju važnu ulogu i direktno utječu na uspješnost, a nije rijedak slučaj u kojem imaju gotovo dominantan utjecaj na determiniranje strategija. Bolje shvaćanje načina i principa djelovanja organizacija koje su do jučer bile na marginama interesa danas je od strateškog značaja i determinira konkurentnost. U tom kontekstu očekivanja i standardi se stalno razvijaju kako kroz praksu tako i kroz teoriju...

SADRŽAJ :


1 UVOD 3
1.1 Koncept društvene odgovornosti preduzeća 6
2 DRUŠTVENA ODGOVORNOST FIRME SIEMENS 8
2.1 CSR kao poslovni imidž vodećih svjetskih kompanija 8
2.1.1 Povećana davanja 9
2.1.2 Intenzivnije izvještavanje 9
3 NAČELA DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI PREDUZEĆA SIEMENS HRVATSKA 12
3.1 Siemens ne tolerira ponašanje koje nije u skladu s complianceom 12
3.2 Dobar odgovoran zaposlenik 13
3.3 Kriteriji za odabir projekta 13
3.4 Volontiranje zaposlenika i odgovrornost u preduzeću 14
3.5 Partnerstva i sporazumi o suradnji 14
3.6 Siemensove fondacije 15
3.7 Uklanjanje posljedica katastrofa 15
3.8 Siemens Arts Program 16
3.9 Interne komunikacije o kulturi 17
3.10 Ujedinjavanje kulture, industrije i društva 17
3.11 Prisutnost i razvijenost CSR kod SIEMENS Hrvatska 19
3.12 Planiranje CSR aktivnosti kod SIEMENS Hrvatska 20
3.13 Natjecanje i kriteriji 21
4 ZAKLJUČAK 22
5 LITERATURA 23PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:12 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Društvena odgovornost u finansijskom menadžmentu Dzemala 0 1,894 15-02-2011 10:56 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Financiranje poslovanja poduzeća Dzemala 0 1,669 04-06-2010 12:23 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Financiranje poslovanja poduzeća Dzemala 0 1,913 17-05-2010 02:49 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: