Doza elektromagnetskog zračenja u tkivu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,087
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Doza elektromagnetskog zračenja u tkivu
UVOD

Kraj XX veka i početak novog milenijuma prolazi u znaku razbuktale društveno-ekonomske i ekoške krize i velike bojazni za opstanak planete Zemlje. Prirodna sredina našla se pod uticajem energije razorne moći, zastarele i prljave tehnologije, gustog i nekontrolisanog saobraćaja, trke u naoružanju, ratnih dejstava, diverzantsko-terorističkih aktivnosti i drugih uticaja, koji osetno narušavaju ravnotežu prirode i ugrožavaju životnu sredinu. U arsenal gorućih problema svetskog rizičnog društva spadaju zagađenost radne i životne sredine, istrošenost prirodnih resursa, urbani haos, demografski bum, ogroman nesklad u proizvodnji i distribuciji dobara i usluga, sve veća prisutnost zračenja.

Fenomen zračenja predstavlja jednu od osnovnih osobina kosmosa. Sam pojam zračenja nije lako definisati u našem jeziku. Zračenje bi trebalo da predstavlja izlaganje (ekpoziciju) organizma penetrantnim elektromagnetskim talasima visoke energije sa svojim biološkim poledicama. Pojedini, u prirodi veoma česti izori visokog biološkog rizika po organizam nisu elekromagnetki talasi ( alfa i beta čestice). U nedostatku pravilnog termina koji bi definisao sve poznate oblike visokih energija u prirodi u ovom tekstu će biti nazvane zračenje. Zračenje je oblik energije. Ono dolazi iz izvora koje je napravio čovek kao što su rentgenski aparati, zatim od sunca i iz spoljnjeg prostora, te iz nekih radioaktivnih materija iz zemlje kao što je uran, na primer.
Izvori zračenja mogu biti: prirodni i veštački. U prirodne spada kosmičko zračenje, zračenje iz zemlje, i druga koja se događaju iz prirodnih radiaktivnih raspada. U veštačka zračenja na prvom mestu spadaju medicinska koja sa aspekta zaštite čine oko 15% u ukupnog ozračenja stanovništva i nalazi se na prvom mestu.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Doza elektromagnetskog zračenja u tkivu 4
1.1 Pojam doze elektromagnetskog zračenja u tkivu 4
2 Biološki efekti doze elektromagnetskog zračenja 10
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:10 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: