Dosije iz pedagoske psihologije - istrazivanje

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Dosije iz pedagoske psihologije - istrazivanje
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.Pretpostavka je da ličnost predstavlja psihološku sveukupnost, čije su karakt. osobine, organizacija i integracija, osobenošću, relativnom doslednošću u ponašanju i dinamičkim rauvojem. Dinamička organizacija ličnosti znači da se ličnost stalno menja i razvija. Na razvoj ličnosti utiču i nasleđe i sredina, ali i aktivnost, tj. intereakcija između sredine i pojedinca. Postoje slaganja oko integrisanog razvoja ličnosti‚fizički, intelektualni, emocionalni i socijalni razvoj.

Fizički razvoj je diskretna razvojna karakteristika dece i pod njim smatramo razvoj i sazrevanje mnogih funkcija.

Emocionalni razvoj se odnosi na emocionalne reakcije koje se ispoljavaju primereno situacijama i podrazumeva postojanje izvesne emocionalne kontrole.
Pod socijalnim razvojem podrazumevamo sticanje zrelosti, mogućnosti saradnje i uspostavljanje pozitivnih odnosa sa drugim ljudima.

Intelektualne sposobnosti se najčešće definišu kao ''agrgat ili globalni kapacitet ličnosti koji obuhvata racionalno mišljenje, svrsishodnu delatnost i uspešan odnos prema okolini''(Veskler)Npr. Torndajk je inteligenciju podelio na socijalnu, praktičnu i verbalnu.
Jedna od najobuhvatnijih teorija o kognitivnom razvoju je teorija Žana Pija Žea koji inteligenciju vidi kao način uspostavljanja ravnoteže između pojedinca i okoline tj. rast između asimilatornih i akomodatornih komponenata...

PODACI O OCU


Teodorin otac Jugoslav Marić, rođen 18. 07. 1964. u Prištini. Privatnik je u Boru 4 godina. Veoma je zadovoljan svojim poslom, a i svojim primanjem.
Što se zdravstvenog stanja tiče zadovoljan je. Slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima.
Alkohol upotrebljava samo kada je u društvu, ali nije neki obožavatelj. Porodicom je zadovoljan, kao i svojim statusom u njoj i smatra da je ravnopravnost veoma bitna za dobro funkcionisanje u porodici.
Opšti utisak ispitivača o Teodorinom ocu:Mogu da kažem da je Teodorin uspeh na školskom planu, kao i njen normalan razvoj, posledica dobrih porodičnih odnosa, jer je Teodorin otac razuman i porodici privržen čovek.

PODACI O MAJCI


Teodorina majka, Snežana Marić rođena 12. 08. 1966. u Aleksincu završila Muzičku Akademiju u Skoplju. Zapošljena je u osn. šk. Vuk Karadžić u Boru kao nastavnik. Inače je promenila nekoliko radnih mesta. Radila je u Muzičkoj školi i Specijalnoj školi u Aleksincu, u Gimnaziji, Ekonomskoj, Rudarskoj i Elektro-mašinskoj školi u Boru. Poslom je zadovoljna, kao i platom.
Zdravstveno stanje nije baš najbolje...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:56 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Integrativna praksa ptica iz mašte derrick 0 1,133 21-09-2013 12:12 AM
zadnja poruka: derrick
  Projekat istraživanja iz metodologije pedagogije Maja 0 4,905 23-02-2012 03:12 PM
zadnja poruka: Maja
  Pojam i značaj primene pedagoške dijagnostike u radu vaspitača Dzemala 0 3,717 15-08-2011 09:03 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Muzika kao oblik pedagoške prakse u predškolskim ustanovama Dzemala 0 1,485 13-04-2011 12:29 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Pedagoške ideje pestalocija 2 Dzemala 0 2,428 25-03-2011 01:22 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: