Projekat istraživanja iz metodologije pedagogije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Projekat istraživanja iz metodologije pedagogije
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD

Pedagog ima veliki značaj za školu.Svojim istraživačkim veštinama i umećem rešava različite probleme koji se svakodnevno javljaju u školi. U saradnji sa direktorom,nastavnicima doprinosi da škola potpunije i efikasnije ostvaruje svoje ciljeve i zadatke.
Razgovorom,savetima i neposrednim zajedničkim radom sa učenicima u školi,pedagog nastoji da sagleda,shvati i usmeri svaku vaspitnu aktivnost u ostvarivanju ciljeva i zadataka.Učenicima pomaže u savladavanju mnogih problema,kao i socijalizaciji ličnosti svakog učenika.
Glavne aktivnosti školskog pedagoga sastoje se u obavljanju brojnih istraživačkih aktivnosti u saradnji sa nastavnicima,učenicima i roditeljima učenika,a to sve u cilju unapređivanja i usavršavanja vaspitno-obrazovnog rada u školi.

U prošlosti kada je razvoj nauke i tehnike bio na samom dnu društvene lestvice,pedagog nije mogao da reši mnoge vaspitne probleme u školi jer nije raspolagao sredstvima koje bi mu olakšale rad i omogućile da uspešno sprovodi istraživanja u praksi.
Danas, u savremenom svetu, sa naglim razvojem naučno-tehnološke revolucije,školski pedagog poseduje mogućnost da se stalno usavršava,da permanentno uči i da raspolaže najnovijim tehnikama i instrumentima koje će mu omogućiti da uspešno obavlja različita istraživanja koja su ključ ka njegovom daljem napredovanju.
Metode,tehnike i postupci u radu stalno se menjaju i razvijaju,što stavlja školskog pedagoga u nove i izazovne pedagoške situacije.Zbog toga su pedagozi prinuđeni da stalno otkrivaju,procenjuju i razvijaju različite potencijale učenika u školi,pored toga pedagog upoznaje i otkriva svojstva sopstvene ličnosti.

Na koji će način školski pedagog iskoristiti mogućnosti koje mu se pružaju u radu zavisi od njegovog pedagoškog potencijala,veština i kompetentnosti da se u različitim vidovima usavršavaju kroz svakodnevni rad.
Da bi svoja istraživanja sproveo u delo,neophodno je da pedagog u školi ima adekvatne uslove za rad,posebnu prostoriju,istraživačke tehnike i instrumente jer je to uslov za njegovo dalje napredovanje.
Nedostatak instrumenata neophodnih za radne zadatke pedagoga u školi može znatno da utiče na kvalitet rada školskog pedagoga.Zbog toga je neophodno da škola bude opremljena savremenom tehnologijom,što nažalost u praksi nije uvek moguće.


SADRŽAJ

UVOD
I.TEORIJSKI PRISTUP PROBLEMU 4
1.1.PLANIRANJE I PROGRAMIRANJE U RADU ŠKOLSKOG PEDAGOGA 5
1.2.ISTRAŽIVANJA U PRAKSI ŠKOLSKOG PEDAGOGA 6
1.3.PREGLED ISTRAŽIVAČKIH TEHNIKA I INSTRUMENATA U RADU PEDAGOGA 6
1.4.DEFINISANJE OSNOVNIH POJMOVA 8
1.5.Dosadašnja istraživanja 10
II.METODOLOŠKI PRISTUP PROBLEMU 11
1.Problem istraživanja
2.Predmet istraživanja
3.Cilj i karakter istraživanja
4.Zadaci istraživanja
5.Hipoteze istraživanja
6.Varijable istraživanja
7.Metode,tehnike i instrumenti istraživanja
8.Populacija i uzorak istraživanja
9.Organizacija i tok istraživanja
PRILOZI
Prilog 1 – Upitnik za pedagoge
Literatura


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:12 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Jedna metoda naučnog istraživanja derrick 0 1,740 06-03-2014 12:58 AM
zadnja poruka: derrick
  Konstruktivizam - osnova savremenih epistemoloških teorijskih koncepata pedagogije derrick 0 1,557 06-03-2014 12:55 AM
zadnja poruka: derrick
  Integrativna praksa ptica iz mašte derrick 0 1,400 21-09-2013 12:12 AM
zadnja poruka: derrick
  Akciona istraživanja i socijalni rad u zajednici derrick 0 2,921 22-01-2013 11:46 PM
zadnja poruka: derrick
  Oznanstevnjivanje pedagogije Johanna Friedricha Herbarta(1776.-1841.) Dzemala 0 2,752 09-06-2010 08:34 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: